Az orvos szerint ezek a gyomorhurut lehetséges szövődményei

A világ lakosságának fele szenved gyomorhurutban, amely fájdalmas hasi fájdalmat, hányingert és nehézséget okoz. A betegség kialakulhat a gyakori stressz, az alkoholfogyasztás és bizonyos gyulladáscsökkentő gyógyszerek miatt. Ezt Olga Malinovszkaja, a Medscan KDL laboratóriumi hálózat orvosi osztályának vezetője mondta el – írta a vm.ru.

A gyomorhurut kórokozója a Helicobacter pylori baktérium. A betegség diagnosztizálásához először is tesztet kell végezni ennek a baktériumnak a gyomorban lévő tartalmára. Amikor a gyomorhurutra speciális diétát írnak elő: az étrendből ki kell zárni a fűszeres, zsíros és savanyú ételeket. A betegség figyelmen kívül hagyása veszélyes, mivel az onkológia és a gyomorfekély formájában fellépő szövődmények valószínűek.

Az orvos hozzátette, hogy különbséget kell tenni akut és krónikus gyomorhurut között. Az akutban az állapot súlyosbodása agresszív kitettség, például sok fűszert tartalmazó étel fogyasztása után következik be. Krónikus gyomorhurutnak nevezik a gyomorhurutot, amelyben a súlyosbodó állapotot remissziós időszakok váltják fel – számol be a Veszti Podmoszkovja című kiadvány.

Elolvasom a cikket