Sok ember fejében él az a hiedelem, hogy a cukor nem más, mint fehér halál. Valószínűleg emiatt a lakosság jelentős része úgy véli, hogy a savanyú alma sokkal hasznosabb, mint az édes – számol be a Sports.kz a Belnovosti.by-ra hivatkozva.
A különböző színű és ízű, különböző fajtákhoz tartozó almák gyakorlatilag ugyanazokat a vitaminokat és hasznos anyagokat tartalmazzák. A különbséget, ha van is, csak a szakemberek tudják megfogalmazni – írja a Sports.kz.
Így az átlagember számára a savanyú és az édes alma fogyasztása által hozott előnyök ugyanazok lesznek. Az egyetlen fontos különbség, hogy az édesebb almafajták kalóriadúsabbak, míg a kevésbé savanyúak kevesebb kalóriát tartalmaznak.
Ha tehát zavarba jön a kirakatban látható gyümölcsök sokféleségétől, csak a saját ízlésvilágát vegye alapul.
A különböző fajták megvásárlásakor felváltva is válogathat, egyik nap a zöldet, másik nap a pirosat választhatja, stb.
Ennek a trükknek köszönhetően biztos lehet a tápanyagok sokféleségében.
És végül: az alma fogyasztásakor ne távolítsa el a héját, mivel az tartalmazza a legtöbb tápanyagot.