Hadgyakorlatot kezdtek az orosz Csendes-óceáni Flotta erői

MH/ MTI
2024. július 30. kedd. 12:06

Előző nap a flotta taktikai csoportjának hajói a vlagyivosztoki bázispontokról a tengerre indultak az Oroszországi Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) tengermelléki határőrségének hadihajóival együtt. A gyakorlat során a tengerészek a határőrökkel együtt kiképzési és harci gyakorlatokat hajtanak végre a kis méretű vízfelszíni és légi objektumokat imitáló célok felderítésére, azonosítására és leküzdésére a tárcaközi gyakorlat tervének megfelelően – számolt be a sajtószolgálat.

A határőrségtől a Komandor és a Nahodka járőrhajó, továbbá két járőrcsónak vesz részt a gyakorlaton. Kamcsatkán a tengerészek a hajók, a parti létesítmények és bázisok védelmével, valamint a minisztériumok és hivatalok közötti együttműködéssel kapcsolatos feladatokat gyakorolják.

A nagyszabású gyakorlatokon az említett egységek mellett részt vesznek a rendkívüli helyzetek minisztériuma, a belügyminisztérium és más szövetségi és regionális szervek is – derült ki a flotta tájékoztatásából.
Korábban az orosz védelmi minisztérium bejelentette a Balti-, az Északi és a Csendes-óceáni Flotta, valamint a Kaszpi-tengeri Flottilla tervezett gyakorlatának kezdetét, amelyen mintegy 300 felszíni hajó és csónak, tengeralattjáró és támogató hajó, legfeljebb 50 repülőgép, több mint 200 katonai és különleges felszerelés, valamint több mint húszezer ember vesz részt.

Elolvasom a cikket