Jackl Vivien nem jutott döntőbe az 1500 méter gyorson

A magyar úszósport legnagyobb tehetségének tartott, tizenöt esztendős tatabányai sportoló, Jackl Vivien a női 1500 méteres gyorsúszás harmadik előfutamában a 6. helyen végzett, időeredménye nem volt elegendő a döntőbe jutáshoz. Jackl Viven (16:31.25) összesítésben 15. lett.

A szám friss Európa-bajnoka, Jackl Vivien a harmadik futamba kapott besorolást, ahol a szám olimpiai és világbajnoka, az amerikai Katie Ledeckynek csak az óra volt az ellenfele, az amerikai lány már 300 méternél több testhosszal vezetett. Jackl és többiek szinte egymás mellett úsztak, a magyar lány 300 méternél az ötödik, ötszáznál a hatodik volt, ezt követően azonban a többiek faképnél hagyták a magyar lányt.

Jackl Vivien egyéni legjobbjától majdnem tíz másodperccel elmaradva nem jutott be a nyolcfős döntőbe 400 méter vegyesen a párizsi olimpia úszóversenyeinek hétfői napján. Jackl ott 4:44.47 perces idővel hatodikként csapott célba, összesítésben pedig a 14. helyen végzett.

A 15 éves Jackl Vivien, a magyar küldöttség legfiatalabb tagja áprilisban az országos bajnokságon robbant be, amikor is egyéni csúcsát majdnem hat másodperccel megjavítva, 4:34.96 perces junior Európa-csúccsal nyerte a számot. Ez az eredmény az ötkarikás programban szereplő versenyzők rangsorában a hatodik volt, így reális esélye volt a fináléba kerülésre.

Elolvasom a cikket