„Szabad vagyok!”

Egy új könyvben leplezik le Vilmos herceg és Katalin hercegné kapcsolatának részleteit. A páros 2001-ben találkozott először, és 10 évre rá házasodtak össze. A hosszú idő miatt akkoriban Katalint az angol bulvársajtó Waity Katie-nek csúfolta (wait angolul azt jelenti, várni). Románcuk nem volt problémáktól mentes, 2007-ben például szakítottak egy rövid időre – olvasható a Life.hu oldalán.

Vilmos herceg váratlanul lemondta a a Middletonék által szervezett újévi összejövetelt.

„Érezte, hogy valami nincs rendben” – írta a könyv szerzője, Robert Jobson. „Bizonyára az sem segített, hogy az újságok már az eljegyzésről írtak. Nem sokkal később, látszólag a semmiből, Vilmos felhívta őt telefonon, és azt javasolta, hogy szakítsanak.”

Állítólag a herceg azt mondta, hogy mindkettőjüknek „egy kis térre” van szüksége, hogy „megtaláljuk a saját utunkat”, és nem tudott házasságot ígérni neki. Az érzelmekkel teli 30 perces beszélgetés során mindketten elismerték, hogy „más oldalon állnak” – tette hozzá a szerző. Jobson szerint ez a pillanat „lesújtó csapás volt Katalinnak, aki duplán csalódott volt, amiért telefonon dobták. Bár nem ez volt az első alkalom, hogy Vilmos véget vetett a kapcsolatuknak, ez véglegesnek tűnt.”

Vilmos állítólag „egy alkoholtól fűtött éjszakával ünnepelte a szakításukat a Mayfair-i Mahiki nightclubban a közeli barátaival. „Szabad vagyok!” – kiabálta a szerző szerint.

A pár legközelebb egy közös barátjuk jelmezbálján találkozott, ahová Katalin nővérnek öltözve ment. Vilmos egyből odarohant a hercegnéhez. „Az este első felében elmélyülten beszélgettek, mielőtt a táncparkettre mentek volna, ahol végül csókolóztak. Amikor a barátok azzal viccelődtek, hogy szobára kéne menniük, együtt lejtettek el.”

Meglehet, hogy kapcsolatuk éppen ezzel vált azzá az erős egységgé, amit azóta is látunk. Vilmos herceg mindenben támogatja beteg feleségét, és nagyon jó apja a gyerekeiknek, a többi között ez is tartja Katalinban a lelket arra az esetre, ha vele megtörténne a legrosszabb.

Elolvasom a cikket