Vilmos herceg féltékeny volt Meghan Markle-re?

Ma már a brit királyi családtól távol, Kaliforniában él Harry herceg és felesége, Meghan Markle. Ám 2018-as esküvőjük idején még a legnépszerűbb királyi családtagok közé tartoztak, ez pedig Vilmos herceget is nehéz helyzetbe hozta.

Bár az év elején, miután fény derült Katalin hercegné és III. Károly király daganatos betegségére, Harry herceg igyekezett rendezni a kapcsolatát a családdal, úgy tűnik, Vilmos herceggel továbbra sem tudtak kibékülni. Sokan mindezért Meghan Markle-t teszik felelőssé, és most arra is fény derült, hogy Vilmos herceg már kezdetben sem kedvelte sógornőjét.

Meghan Markle irigységet váltott ki Vilmos hercegből

Manapság Katalin hercegné és Vilmos herceg a brit királyi család legnépszerűbb tagjai, de nem volt ez mindig így. Meghan Markle feltűnése a családban hatalmas érdeklődést váltott ki világszerte, a Harry herceggel kötött házassága pedig több millió embert foglalkoztatott, esküvőjüket mindenhol közvetítették.

Egy királyi szakértő, Robert Jobson legújabb könyvében azt állítja, hogy Vilmos herceg az első pillanattól fogva aggódott amiatt, hogy Harry herceg esetleg feleségül veszi majd Meghan Markle-t. Később a család a hivatalos közlemények szerint ugyan gratulált a párnak, ám a szakértő szerint Katalin hercegné és különösen Vilmos herceg hamarosan kifejezetten féltékenyek lettek Meghan Markle-re, aki rivaldafénybe került.

Késégtelen, hogy abban az időben az amerikai színésznő és Harry herceg kerültek a címlapokra mindenütt, Vilmos herceg pedig egyre irigyebbé vált arra, hogy a brit királyi családdal kapcsolatos minden pozitív hangvételű cikk kizárólag a családba érkező fiatal nőről szólt.

Miután a sussexi hercegi pár 2020-ban hátat fordított a királyi családnak, a sajtó véleménye is megváltozott, ám Vilmos herceg erről akkor még mit sem sejthetett.

Egyértelműek a Katalin hercegnével közös törekvései, miszerint a brit monarchia modernizálásának egyik legfontosabb lépése az emberekkel való közvetlenebb kapcsolat kialakítása. A walesi hercegi pár számára a népszerűségük növelése rendkívül fontos, ezen hosszú évek óta dolgoznak, így nem meglepő, hogy Meghan Markle megjelenése ilyen szempontból is zavarta őket.

Elolvasom a cikket