Wokebusters: Az ellencsapás ideje elérkezett

Szánthó Miklós felidézte, hogy az áprilisi CPAC Hungary-n 59 vezető politikus, döntéshozó, képviselő, miniszter szenátor, influenszer és újságíró elhatározta, hogy a szabadság, a rend és a biztonság nevében „lecsapolják a mocsarat”, azaz visszaveszik a kezdeményezést a progresszív liberális és újbaloldali köröktől. Ezt a célt szolgálja a Wokebusters, amely nemzetközi kommunikációs riadólánc, valamint óceánokon átívelő online és offline politikai akció közösség is lesz egyszerre.

– Miért van erre szükség? Azért van erre szükség, mert a woke, ami valójában a kommunizmus maga, csak egy új trendi kiadásban, globális és globalista jelenség. Ugyanúgy támad Istent, hazát és családot Európában, Észak-, vagy éppen Dél-Amerikában. Célja egy posztkeresztény, posztnemzeti és a biológiai törvényein is túllépő világfalu létrehozása – hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ főigazgatója.

Ezek után emlékeztetett a migráció támogatásra, az Izrael-ellenességre, arra, hogy egyesek a Biblia tanítását gyűlöletbeszédnek minősítik, de szóba hozta a párizsi olimpia botrányos megnyitóját is, mint olyan jelenségeket, amelyek ellen küzdeni akarnak.

Külön kitért a háborúra. Mint mondta: „Az abszurd humor megszűnt létezni, és a nyugati politika lépett a helyére. Ezt mutatja, hogy ugyanazok, akik minden abszurditás kötelező elfogadásában látják a Nyugat jövőjét, egyben azon a marxista alapon is állnak, amely szerint a békéhez csak és kizárólag a háborún keresztül vezet az út. Egy-két évtizeddel ezelőtt még a világbékéről hadováltak, ma viszont jól láthatóan világháborút akarnak.”

– Pontosan ezen jelenségek miatt kell globális dimenzióba emelni az antiglobalizmust. A konnektivitás, az összekapcsoltság nem csak a geopolitikában része a magyar nagystratégiának. A világ jobboldali erőit is stratégiai célok mentén kell összeszervezni, és ebben a magyar jobboldal kulcsszerepet játszik. Elég csak a hazai konzervatív intézmények nemzetközi hálózatépítésére, CPAC Hungary-re, a Patriots- for Europe EP-frakcióra gondolni, vagy épp arra, hogy a magyar miniszterelnök békemissziója kezdi megteremni a gyümölcseit, és erősen bízunk abban, hogy Donald Trump novemberi győzelme után ezeket a gyümölcsöket le is lehet majd szedni – fogalmazott.

Hozzátette: „a Wokebusters a jobboldali konnektivitás új eleme, célja, hogy a magyar jobboldal meglévő nemzetközi kapcsolatrendszerét felhasználva és új csatlakozókat bevonva egyfelől élő információs csomópont legyen, proaktív kezdeményezője új akcióknak, hírvivője a jó gyakorlatoknak, akár Magyarországról, akár máshonnan, melyek egyszerre szolgálják a zsidó-keresztény kultúra védelmét, a nemzeti identitás és állami szuverenitás védelmét, vagy éppen a családpolitika sikerét.”

Ilyen csatornaként a Wokebusters terítője lesz azoknak a híreknek, eseményeknek Brazíliától Izraelen át Ausztráliáig, amelyeket a fősodratú liberális nyilvánosság elhallgat, egyúttal korai jelzőrendszerként fog működni azon veszélyes jelenségek kapcsán, „amelyek a progresszív erők ármánykodása miatt itt-ott felütik a fejüket, és vélelmezhető, hogy azokat exportálni is akarják”. Utóbbira példaként azokat a nyugati kezdeményezéseket hozta fel, amelyek a szülők jogait igyekeznek korlátozni a gyermekek nevelése – sőt, szélsőséges esetben például a nemének megváltoztatása – kapcsán.

A wokebusters rendezvényeket, konferenciákat, workshopokat is szervez majd, ifjúsági ösztöndíjakat nyújt, ősszel pedig világkörüli turnéra, toborzóútra indul, hogy „minél többen csatlakozzanak a közös erőfeszítéshez, és lecsapoljuk a háborúpárti mocsarat”.

Az Alapjogokért Központ stratégiai partnere ebben és általában is a New York-i Fiatal Republikánusok Klubja. Ez a legrégebbi és legnagyobb republikánus szervezet az Egyesült Államokban, amelynek elnöke Gavin Wax Szánthó Miklós felkérésére elfogadta, hogy a Wokebusters „nagykövete” legyen.

Ő arról beszélt, hogy nagyszerű kezdeményezésnek tartja az Alapjogokért Központ által életre hívott Wokebusters-t.

– Gyakran beszélünk arról, hogy nemzetközi infrastruktúrát, nemzetközi szervezeteket kell építenie a konzervatív jobboldalnak. A konzervatívok – akár az Egyesült Államokban, akár máshol – hajlamosak arra, hogy nagyon szűk látókörűek legyenek, kizárólag a saját országukra koncentráljanak, és ne keressenek külföldi barátokat, ne keressenek közös szövetségeseket, ideológiai partnereket, miközben a nemzetközi baloldalon éppen ezt teszik: infrastruktúrát építenek, kapcsolatokat építenek, és emiatt nagyon komoly politikai erőt képviselnek. Tanulmányozzák egymást. Tanulmányozzák a sikereiket, a hibáikat, és azt, hogy mit tudnának jobban csinálni, hogy előrébb vigyék a saját programjukat, ami valójában egy radikális marxista program – hívta fel a figyelmet.

A helyzet szerinte az, hogy bár sok különböző országból, különböző etnikai háttérrel, különböző vallásokkal, különböző nyelvekkel, különböző történelemmel rendelkeznek, mégis sok közös értékük van a konzervatívoknak.

– Hasonló kérdésekkel és problémákkal szembesülünk: nyilvánvalóan ilyenek a migráció, a hagyományos értékek, a hagyományos kulturális normák elleni támadások… És van egy közös ellenségünk is: a baloldal – tette hozzá, majd kijelentette: „Teljes mértékben bízom abban, hogy ez a nagyszerű csapat fantasztikus munkát fog végezni… és a Wokebusters programot egy igazán hatékony politikai fegyverré építi, amely képes megszervezni a jobboldali erők együttműködését, hatékonyan kommunikálni az eszméket, és amely reményt adhat sok más embernek, akár Magyarországon, akár az Egyesült Államokban, vagy akár teljesen máshol a világban.”

Elolvasom a cikket