A magyar sportolók csütörtöki programja a párizsi olimpián

MH/ MTI
2024. augusztus 1. csütörtök. 5:59

Kós Hubert világbajnoki címvédőként utazott el a francia fővárosba, és bár 100 háton vasárnap nem sikerült bejutnia a fináléba, szerda délelőtt 200-on a negyedik idővel került be az este sorra kerülő középdöntőbe. A papírforma szerint a 21 éves magyar ott lesz a legjobb nyolc között, ahol egyértelműen a dobogó a célja.

A csütörtök délelőtti előfutamokban magyar részről még Molnár Dóra és Szabó-Feltóthy Eszter (200 m hát), Zombori Gábor (200 m vegyes), Szabó Szebasztián (50 m gyors) és a női 4×200 méteres gyorsváltó lesz érdekelt.

A marseille-i yachtkikötőben csütörtökön elkezdődnek a vitorlásversenyek, magyar szempontból pedig az ILCA 6 és az ILCA 7 hajóosztály futamai lesznek érdekesek. Előbbiben nagy figyelem kíséri a világ- és Európa-bajnok Érdi Mária szereplését, de amint azt a 26 éves versenyző elmondta, nem foglalkozik az esélylatolgatásokkal, csak magára figyel és szeretne minden zavaró tényezőt kizárni.
A csütörtöki versenynapon elkezdődnek az atlétikai küzdelmek is, elsőként a férfiak és a nők 20 kilométeres gyaloglóviadalát rendezik meg, a központ a Trocadéro lesz. Magyar részről Venyercsán Bence és Hellebrandt Máté, valamint Madarász Viktória és Récsei Rita lesz érdekelt.

Az ökölvívók közül a 66 kilogrammos Hámori Luca, az első magyar női olimpikon bokszoló vasárnap az ír Grainne Walsh legyőzésével biztosította a helyét a nyolcaddöntőben, ahol a negyedik kiemelt ausztrál Marissa Williamsonnal találkozik majd. A férfiak 63,5 kilogrammos súlycsoportjában Kovács Richárd egyhangú pontozással verte meg hétfőn az ausztrál Harry Garside-ot, a negyeddöntőben pedig a hazai színeket képviselő, háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes Sofiane Oumiha lesz az ellenfele.
A Mars-mező Arénában a cselgáncsozók 100 kilós súlycsoportjában szereplő Vég Zsomborért lehet szorítani, a chateauroux-i lőtéren pedig Mészáros Eszter a puska összetett számának alapversenyében próbál minél jobb, lehetőleg döntőt érő teljesítményt nyújtani.

A három forduló után 50 százalékos mérleggel, egy-egy győzelemmel, vereséggel és döntetlennel álló női kézilabda-válogatott az eddig várakozás alatt teljesítő spanyolokkal csap össze a csoportkörben 14 órakor. A férfi vízilabdacsapat egy-egy sikerrel és vereséggel a háta mögött a rendkívül kellemetlen stílusban játszó japánok ellen igyekszik javítani a mérlegén 21.05-től.

A magyarok csütörtöki programja a párizsi olimpián

ATLÉTIKA (Trocadéro), 7.30: FÉRFI 20 KM-ES GYALOGLÁS (Venyercsán Bence, Hellebrandt Máté), 9.20: NŐI 20 KM-ES GYALOGLÁS (Madarász Viktória, Récsei Rita)
CSELGÁNCS (Mars-mező Aréna)
10.00: férfi 100 kg (Vég Zsombor) – mérkőzések a negyeddöntőig
16.00: FÉRFI 100 KG – vigaszág, elődöntők, BRONZMÉRKŐZÉSEK, DÖNTŐ

KÉZILABDA (Dél-párizsi 6-os Aréna), női csoportmérkőzés, 4. forduló,
B csoport, 14.00: Spanyolország–MAGYARORSZÁG
ÖKÖLVÍVÁS (Észak-párizsi Aréna):
16.18: női 66 kg, nyolcaddöntő, Hámori Luca–Marissa Williamson (ausztrál)
17.38: férfi 63,5, negyeddöntő, Kovács Richárd–Sofiane Oumiha (francia)
SPORTLÖVÉSZET (Chateauroux-i Lőtér)
12.00: női puska, összetett, alapverseny (Mészáros Eszter)
TORNA (Bercy Aréna), 18.15: NŐI EGYÉNI ÖSSZETETT, DÖNTŐ (Czifra Bettina Lili)
ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna)
11.00: előfutamok – női 200 m hát (Molnár Dóra, Szabó-Feltóthy Eszter), férfi 50 m gyors (Szabó Szebasztián), férfi 200 m vegyes (Zombori Gábor), női 4×200 m gyorsváltó (Magyarország)
20.30: elődöntők, döntők – NŐI 200 M PILLANGÓ (Kapás Boglárka?), FÉRFI 200 M HÁT (Kós Hubert?, Telegdy Ádám?), női 200 m hát (ed, Molnár Dóra?, Szabó-Feltóthy Eszter?), férfi 200 m vegyes (ed, Zombori Gábor?)), férfi 50 m gyors (ed, Szabó Szebasztián?), NŐI 4X200 M GYORSVÁLTÓ (Magyarország?)
VITORLÁZÁS (Marseille-i yachtkikötő), 11.00: ILCA 6 (Érdi Mária), ILCA 7 (Vadnai Jonatán) – futamok
VÍZILABDA (Vizes Központ), férfi csoportmérkőzés, 3. forduló, B csoport:
21.05: MAGYARORSZÁG–Japán

Elolvasom a cikket