Az orvosok szerint nem kellene azonnal kipakolni a bőröndünket

Az ágyi poloskák a világ egyik legnagyobb kártevői közé tartoznak, amelyek előszeretettel táplálkoznak többek között az emberek véréből. A leggyakoribb bűnösök otthonainkban a Cimex lectularius és a C. hemipterus, és ha egyszer bejutottak, hihetetlenül nehéz lehet őket kirúgni.

A nyaralás során gyakran előfordul, hogy poloskákat szedünk össze, mivel az olyan helyeken, mint a szállók és a szállodák, nagyobb a kockázatuk – nem azért, mert ezek a helyek piszkosak, hanem egyszerűen a nagy emberi forgalom miatt, mivel a poloskák egyetlen preferenciája, hogy mi, emberek is ott lakunk. Ahogy a szállodai vendégek jönnek-mennek, mindegyikük potenciálisan behurcolhatja ezeket a kártevőket, amelyek boldogan bújnak meg a szoba zugaiban és réseiben, és minden éjszaka a következő szerencsétlen látogatóval táplálkoznak.

Ágyi poloska jelei

Ha reggel arra ébred, hogy a „reggeli, ebéd és vacsora jel” pöttyeit látja magán, az jó jel arra, hogy ágyi poloskák rágcsálták meg. Ez a jel annak az eredménye, ahogyan a poloskák feltérképezik a bőrt a legjobb táplálkozási helyeket keresve.

Ezért is ajánlott, hogy ha nyaralni megy, a csomagjait a fürdőkádban tartsa. A bőröndöt a kádba helyezve megnehezíti számukra, hogy potyautasokká váljanak a poggyászában.

Nem a poloskák az egyetlenek, amelyekről ismert, hogy az emberek bőröndjeiben utaznak a világban. A pókoktól kezdve a rovarokon át a hüllőkig mindent találtak már az emberek bőröndjeiben – sőt még a nadrágjukban is.

Hogyan kerüljük el, hogy poloskákat hozzunk haza?

Mit tegyen tehát, ha úgy gondolja, hogy olyan helyen szállt meg, ahol poloskák vannak? Minden poloska és nimfa elpusztul, ha két hétig a bőröndben marad. Ha nem tud ennyi ideig várni, a ruhák és a szárítószekrényben biztonságosan tárolható holmik forró programra való helyezése elpusztíthatja a poloskákat és petéiket.

Elolvasom a cikket