Chema Rodríguez: Így a legrosszabb veszíteni

MH/ MTI
2024. július 31. szerda. 14:55

Az utolsó tíz percen belül kétszer is támadtak a magyarok a kétgólos vezetésért, de egyszer sem jártak sikerrel, a skandinávok pedig a 16. perc (7-6) után az 57. percben (24-23) ismét vezettek. Már csak 61 másodperc volt hátra, amikor Lékai Máté egyenlített, majd egy bravúros labdaszerzés után Imre Bence egyedül vezette a labdát a kapura, de Torbjörn Bergerud védeni tudott, végül Alexandre Blonz két másodperccel a vége előtt bedobta a norvégok győztes gólját (26-25), így a végig taktikusan védekező, a játékot tudatosan lassító magyar együttes pont nélkül maradt.

„Fantasztikus mérkőzést játszottunk hatvan percen keresztül az egyik legjobb csapat ellen. Mindig azt mondjuk, hogy egy ilyen válogatottal szemben szeretnénk versenyképesek lenni. Most volt esélyünk nyerni, egészen a végéig küzdöttünk. A lehető legrosszabb forgatókönyv alakult ki, így a legrosszabb veszíteni, sajnálom a srácokat, mert nagyon sokat dolgoztak” – idézte Rodríguezt a magyar szövetség honlapja.

A spanyol edző hozzátette, Imre Bencét is nagyon sajnálja, mert megérdemelte volna a győztes gólt. Megjegyezte: a kezükben volt a meccs, mégis pont nélkül maradtak, ez egy rossz tapasztalat, egy ideig benne marad a fejekben, de fel kell ébredniük belőle.

Rodríguez kifejtette, a sporthoz szerencse is kell, ezen a tornán csapata eddig nem volt szerencsés, de fel kell állniuk, és tovább kell lépniük, hiszen várnak még rájuk meccsek.

A magyarok szombaton 35–32-es vereséget szenvedtek Egyiptomtól, hétfőn 35–25-re legyőzték Argentínát, pénteken a világbajnok Dániával, vasárnap pedig a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországgal találkoznak. A két hatos csoportból az első négy-négy jut a negyeddöntőbe.

„Gratulálni tudok mindkét csapatnak, nagy meccset játszottunk reggel kilenckor” – fogalmazott az M4 Sporton Bodó Richárd. „Nem Imre Bencén múlt, más is hagyott ki helyzeteket. Megérdemeltük volna a két pontot, sajnálom, hogy kikaptunk. Taktikailag és fizikailag is rendben van a csapat, nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk győztesként lejönni a pályáról.”

Ligetvári Patrik szerint a norvégoknak szinte semmi esélyük nem volt, mert a magyarok megpróbálták a kulcsjátékosokat jobban fogni, és bíztak a kapusaikban.

„Büszke vagyok a csapatra, mert ha kicsit jobban koncentrálunk, ez a mérkőzés meglehetett volna. Jobban megérdemeltük volna a győzelmet, de ők pontosabban játszottak. Remélem, sokan nem haragudtak Imre Bencére, lesz még sok gól, amit ilyenkor be fog dobni” – hangsúlyozta a veszprémi védekező-specialista.

„Az elején nagyon jó volt a védekezés, megbeszéltük a többiekkel, mi az enyém” – értékelt a tíz védésig jutó Palasics Kristóf. „Segítettük egymást, jött egy-két bravúr, sajnálom, hogy a második félidőben ez elmaradt, nagyon rossz így kikapni, rossz a szánk íze, de van még két mérkőzés a csoportban. A második játékrészben bepattantak rólunk a labdát, ezeket visszanézzük majd” – tette hozzá.

Elolvasom a cikket