Csizi Péter: Több mint 300 millió forinttal támogatja a kormány a fogyatékossággal élőket

MH/ MTI
2024. július 31. szerda. 13:37

Összesen több mint háromszáz millió forint értékben hirdet pályázatokat a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkársága fogyatékossággal élő személyek támogatására – jelentette be Csizi Péter, szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár szerdán Budaörsön.

A helyettes államtitkár kifejtette: a Foglalkoztatás 2024 pályázat azokat a rehabilitációs szolgáltatókat segíti egy éven át, akiknek az a célja, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók a nyílt munkaerőpiacon tudjanak elhelyezkedni. A munkavállalókat és a munkáltatókat egyaránt kell edukálni, segíteni azért, hogy minél több ember gond nélkül tudjon dolgozni – hangsúlyozta.

Szülősegítő pályázatuk célja azon civil és egyházi szervezetek támogatása anyagilag, akik súlyos fogyatékossággal élő gyermeket nevelő szülőket támogatnak. Jelezte, a tavalyi pályázaton több mint 1500 szülő részesülhetett támogatásban.

A harmadik pályázat, amelyet több mint másfél évtizede közzétesznek, a segítőkutya képzéssel foglalkozó szervezetek támogatását célozza – ismertette a helyettes államtitkár.

Elolvasom a cikket