Döntőben a magyar kardcsapat

Szilágyi Áron az olaszok ellen látható sérüléssel vívótt utolsóként, azonban úgy néz ki, hogy nem történt komoly sérülés, így ő is a pástra lépett Gémesi Csanád, Szatmári András, Rabb Krisztián mellett.

Az ellenfél részéről Ali Pakdaman, Mohammad Rahbari, Mohammad Fotouhi, Farzad Baher Arasbaran alkották az iráni csapatot.

A magyar csapatból Szilágyi Áron lépett előszőr a pástra ellenfele pedig Mohammad Rahbari. Az első pontot még a magyar kardvívó szerezte, azonban Rahbari ki is egyenlített gyorsan és át is vette a vezetést (3–1), azonban ez nem tarott sokáig azonban Szilágyi felzárkózott, azonban még így is 5–3–al adta át a stafétát Gémesinek.

Gémesi Pakdaman ellen állt fel, 10–4–ig tudta feltornázni az eredményt.

Arasbaran ellen hátrányban indultunk tehát, de Szatmári erősen kezdett (10–5), azonban nem tudtunk sikeres támadást vinni, így Arasbaran tudta növelni az iráni csapat előnyét (15–7).

Rabb Krisztián tehát hátrányban lépett a pástra és nagyszerűen kezdett (15–7), Rahbari pedig nem tudott felzárkózni így gyorsan el is húztunk hárommal, végül pedig az iráninak nem sikerült megtalálni a ritmust, így 20–16-ra tudtunk felzárkózni.

Szilágyi 20–16-nál vette át Baher ellen az ötödik asszóban, akinek sikerült zárnia a külöbséget (20–19). Baher igyekezett nyomni, azonban Szilágyi nem hagyta magát, így végül feljöttünk 25–22-re.

Szatmárinak tehát még mindig hátrányból kellett vívnia, Pakdaman pedig nehéz ellenfélnek bizonyult, hiszen hiába kezdett tussal, az iráni gyorsan elhúzott (29–23). Szatmárinak végül nem sikerült zárnia a különbséget így Rabb Krisztián 30–25-el vette át.

A fiatal magyar nyomás alatt is jól teljesített, rögtön három találattal indított így 30–28-ra sikerült lefaragnunk a hátrányt, azonban az iráninak sikerült két találatot bevinni. A vívást sajnos megzavarta, hogy időközben a francia–koreai elődöntő miatt kialakult hangzavar miatt sokat állt a meccs. Ennek ellenére Rabb lendülete kitartott az asszó végéig, így 35–33-al fordultunk rá az utolsó két asszóra.

Szatmári pástra lépésekor már Dél–Korea megnyerte a franciák ellen, így a környezet már alkalmasabb volt a kardvívásra. Szatmári végül kiharcolta a vezetést gyors három tussal (36–35), amit sajnos nem sikerült megtartani, így Szilágyi Áron 40–39-el lépett a palástra utolsónak.

Pakdaman ellen elhúzott Szilágyi 40–42-re, de az iráninak sikerült kiegyenlíteni, így végül szoros mérkőzésen 43–45–re megvertük az irániakat, így olimpiai döntőben a magyar kardcsapat.

Elolvasom a cikket