Folytatódik az olimpiai orgia

A párizsi olimpiai megnyitó botrányos, Az utolsó vacsora élőképének egyik főszereplője perrel fenyeget. Barbara Butch az ügyvédjén keresztül üzent, aki azt állította, hogy ügyfele halálos fenyegetéseket, antiszemita és kövérfóbiás-üzeneteket kapott és emiatt perelni fog.

„A 2024-es párizsi olimpiai játékok megnyitóünnepsége óta Barbara Butch művész, DJ és aktivista rendkívül erőszakos internetes zaklatási és rágalmazási kampány célpontja lett” – áll az ügyvédje által kiadott közleményben. „Halállal, kínzással és nemi erőszakkal fenyegették meg, valamint számos antiszemita, homofób, szexista és durva gyűlöletkeltő sértés célpontja volt. Barbara Butch elítéli ezt az aljas gyűlöletet, amely ellene, és az általa képviselt dolgok ellen irányul.”

Hozzátetette: több panaszt tesz és mindenkit bíróságra visz, aki megpróbálja megfélemlíteni.

Butch Instagramon is posztolt: „Egész életemben elutasítottam, hogy áldozat legyek: Nem fogok hallgatni. Nem félek azoktól, akik képernyő mögé vagy álnév mögé bújnak, és rám hányják a gyűlöletüket és frusztrációjukat.”

A botrányt okozó jelenetben Butch és más drag művészek szerepeltek, ami úgy tűnt, hogy Leonardo da Vinci „Az utolsó vacsora” című műve előtt tiszteleg. Ezt maga Butch is megerősítette. Több keresztény csoport és prominens konzervatívok is felháborodtak a produkción.

Butch egyébként egy ismert leszbikus aktivista, aki korábban egy népszerű transzvesztita reality, a Drag Race France sztárvendég zsűritagja volt.

Elolvasom a cikket