Gyászol a brit királyi család

Vilmos és Harry herceg nagybátyja, aki egykor a néhai királynőnek dolgozott, meghalt. Lord Robert Fellowes, a hercegek Jane nevű nagynénjének férje 82 éves volt – írja a Mirror.

Lord Robert Fellowes és a néhai Diana hercegnő testvére több mint 40 évig voltak házasok, három gyermekük született: Laura, Alexander és Eleanor.

Laura Vilmos herceg kislányának, Sarolta hercegnőnek a keresztanyja. A férfi a néhai királynő magántitkáraként dolgozott az 1990-es évek legdrámaibb időszakaiban.

Ő adott tanácsot 1992-ben az uralkodónak, amikor Károly és Diána illetve András herceg és Sarah Ferguson házassága véget ért,

és akkor is, amikor tűz ütött ki a windsori kastélyban. Ő volt II. Erzsébet tanácsadója akkor is, amikor sógornője, Diana 36 évesen autóbalesetben meghalt Párizsban 1997-ben. A The Times szerint segített megírni a királynőnek a nekrológját, amit II. Erzsébet a temetés előestéjén olvasott fel a nemzetnek, a beszédet a Buckingham-palotából közvetítették.

A pozíciójából fakadóan Lord Robert Fellowesnak sokszor volt feszült a kapcsolata Dianával, de amikor meghalt, így nyilatkozott:

Imádtam őt. Nagyon jó ember volt.

„Nehezen találta meg az életben a boldogságot. Szomorú vagyok azok miatt, akik ilyen helyzetben vannak.”

II. Erzsébet 2022-ben bekövetkezett haláláig lovászmesterként dolgozott. Halála okát nem közölték.

Elolvasom a cikket