Kl-selejtező: a Paks magabiztosan utazhat Ciprusra

MH/MTI
2024. július 31. szerda. 8:57

A magyar kupagyőztes európai szereplése nagy pofonnal kezdődött, mert az Európa-liga selejtezőjének első körében négygólos vereséget szenvedett a román másodosztályú Hunedoara együttesétől, azóta viszont Bognár György vezetőedző csapata a tőle megszokott eredményes játékot mutatja. A Tolna vármegyei zöld-fehérek a vajdahunyadi riválist 2–0-ra felülmúlták a visszavágón, majd a harmadik számú európai sorozatba átkerülve az esélyesebb Larnacát verték 3–0-ra, az OTP Bank Liga hétvégi rajtján pedig úgy játszottak 2–2-t, hogy a házigazda Diósgyőr a hajrában mentett pontot.

A két héttel ezelőtti kudarc óta tehát három meccsen hét gólt szerzett a legutóbb bajnoki ezüstérmes Paks, amelynek az utóbbi években erőssége volt a hatékony támadójáték, s ezt most is bizonyítja. Az elmúlt öt évben kétszer is az Európa-liga csoportkörében szereplő Larnaca otthonában viszont a biztos védekezés eredményezhet továbbjutást, amire van is esély az első felvonáson mutatott szervezett futballal.

A Paks korábban még sosem találkozott ciprusi riválissal, ahogy a Larnaca sem magyarral. A párharc győztese a montenegrói Mornar és a szerb Radnicki csatájának továbbjutójával csap össze a harmadik körben – az első mérkőzést odahaza a Radnicki nyerte 1–0-ra –, a vesztes pedig búcsúzik a nemzetközi porondtól.

Elolvasom a cikket