Kós Hubert: Kicsit szórakoztam

A 200 méter hátúszásban világbajnok Kós Hubert előfutamát aggódva figyelték szurkolói, mert még az utolsó forduló előtt is az utolsó helyen állt. De aztán iramot váltott, másodikként ért célba, s 1:57.01 perccel, a negyedik legjobb idővel jutott az esti elődöntőbe.

„Ez volt a taktikám, szerencsére most olyan pozícióban voltam, ahol lehetett kicsit úgymond szórakozni. Olimpián az idő teljesen mindegy, itt most csak a pozíció számított, negyedikként jutottam tovább este pedig be kell kerülni a legjobb nyolc közé, ennyi” – nyilatkozta a vegyes zónában Kós.

A tokiói olimpián ötödik Telegdy Ádám az áprilisi országos bajnokságon úszott egyéni csúcsával (1:55.57) több mint két tizedmásodperccel elmaradva tizenhatodik idővel(1:57.98) finalista.

„Nagyon meglepődtem a helyezésen, ennél ezt sokkal jobbnak éreztem. Hozzáteszem, hogy ez egyáltalán nem volt a maximum, utólag talán ez hiba volt, mert így csak a szerencsén múlt a továbbjutás. Ugyanakkor este mindent bele kell adnom, mert a döntőhöz 1:55-tel kezdődő időre lenne szükség – mondta Telegdy.

A szám középdöntőjét 21.47 órakor rendezik.

Elolvasom a cikket