Megkezdődött az orosz taktikai nukleáris erők gyakorlatának harmadik szakasza

Az orosz nem stratégiai nukleáris fegyveres erők harci alkalmazására készülnek fel a gyakorlatok harmadik szakaszában, amelyeken a központi és a déli katonai körzetek, valamint a légierő csapatai vesznek részt – közölte közleményében az orosz védelmi minisztérium, számol be az oroszhirek.hu.

„Az orosz elnök döntésének megfelelően megkezdődött a nem stratégiai nukleáris gyakorlatok harmadik szakasza. A gyakorlat célja a nem stratégiai nukleáris fegyverek harci alkalmazásának előkészítési módjainak gyakorlása. Ebben a szakaszban a központi és a déli katonai körzetek rakétaegységeinek csapatai az Iszkander-M rakétarendszerhez szükséges speciális gyakorló lőszerek beszerzését, a kilövőjárművek felszerelését gyakorolják, és titokban a kijelölt helyőrségi területekre vonulnak, hogy elektronikus rakétaindításokat hajtsanak végre” – áll a közleményben.

A minisztérium hozzátette, hogy a gyakorlatokon részt vevő légierő személyzete a speciális robbanófejek repülőgép-fegyverekbe való betöltését és a kijelölt őrjárati területekre való repülést fogja gyakorolni.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a gyakorlat célja az orosz taktikai nukleáris fegyverek harcászati egységei csapatainak és felszerelésének harckészültségének fenntartása.

A déli és a leningrádi katonai körzetekben állomásozó katonák, valamint a légierő és a haditengerészet személyzete a gyakorlat első és második szakaszában a nem stratégiai nukleáris fegyverek bevetésére készült fel.

Elolvasom a cikket