Milák Kristófnak hadat üzent az olimpia francia hőse

Milák Kristóf még Sós Csaba szövetségi kapitányt is meglepve, messze a legjobb eredménnyel jutott a 200 méteres pillangóúszás szerda esti (20.37, tv: M4 Sport) döntőjébe. Az 1:52.72 perces idővel finalista magyar címvédő legnagyobb ellenfele bizonyosan a hazai közönség támogatta Léon Marchand (1:53.50) lesz. A különbség megnyugtatóan nagynak tűnik közöttük, de vigyázat: az első aranyérmét 400 m vegyesen már soha nem látott fölénnyel megnyert francia klasszis kedden nem csak 200 pillangón, de 200 mellen is letudta az előfutam, középdöntő kombót, méghozzá a legjobb idővel– írja a ripost.hu.

Míg Milák Kristóf ígérete szerint majd csak a versenyszám után nyilatkozik, Marchand a nagy párharc előtt a másfél órán belüli két döntő jelentette terheléséről is beszélt.

Azt hiszem, holnap kicsit könnyebb lesz, hiszen mindent kiadhatok a két döntőben, szóval igazán szórakoztató lesz számomra. A napi négy futam az én rendszeremnek is sok, úgyhogy sokat kel aludnom és ennem, hogy kész legyek szerda estére – mondta kedden Marchand, akit a 23-szoros olimpiai bajnok amerikai Michael Phelps és a közös nevezőjüket jelentő sztáredző, Bob Bowman is az egekig magasztalt a vegyesen aratott győzelme után.

Az úszótársai egymásra licitálva hol földönkívülinek, hol Jézusnak vagy egyenesen halnak nevezik Marchand-t.

Milák Kristóf nagy kihívást jelent Marchand-nak is

Este megpróbálok felszabadult lenni. Az egyik legjobb 200 pillangómat úsztam a középfutamban, a döntőben pedig mindent beleadok, hogy megnyerjem. Nagy kihívás lesz számomra – utalt Léon Marchand a számban címvédő, világcsúcstartó Milák Kristóf elleni csatára.

Elolvasom a cikket