Navarrete József: A férfi kardcsapat tagjai mindent beletettek

2024. július 31. szerda. 23:41

„Az az igazság, hogy a dél-koreai csapat jelen pillanatban a világ legjobbja. Mi úgy jöttünk ki, hogy érem nélkül ne menjünk haza. Számítottunk rá, hogy döntőt fogunk vívni, és valószínűleg Koreával fogunk találkozni” – nyilatkozott az MTI-nek a válogatott egyik irányítója, aki tagja volt az ötkarikás játékokon legutóbb, 1996-ban Atlantában döntős kardcsapatnak.

„Úgy értékeljük, hogy a srácok mindent beletettek, a szívüket, a lelküket. Rengeteg munka van az eredmény mögött. De gratulálni kell ennek a dél-koreai válogatottnak, mert címvédőként ismét megmutatták, hogy mit tudnak” – mondta az 58 éves szakember.
Kiemelte, a gyengébb egyéni szereplés után szabadnapot kaptak a kardozók.

„Ők profi sportolók. A verseny kétnapos, az egyik fele nem sikerült, de úgy indultunk neki a csapatversenynek, hogy mi vagyunk az Európa-bajnokok, tavaly világbajnokok voltunk, és a csapat attól csapat, hogy képes a nulláról is felállni” – fogalmazott Navarrete.

A Szatmári András, Szilágyi Áron, Rabb Krisztián, Gémes Csanád összeállítású együttes 45-41-re kapott ki a dél-koreaiaktól a döntőben.

Elolvasom a cikket