Németországban egy zöld politikus az adófizetők pénzén játszott egy kaszinóban

Birgit Kemmert, az emslandi kerületi tanács zöldpárti frakciójának volt elnökét azzal vádolják, hogy költségvetési pénzeket sikkasztott el online kaszinókban játszott szerencsejátékkal – jelentette a Bild című bulvárlap, számolt be róla az eadaily.com.

A vádirat szerint Kemmer összesen több mint 26 ezer eurót költött a polgárok zsebéből szerencsejátékra. Az ügyészség szerint a Zöldek alsó-szászországi regionális frakciójának vezetője másfél éven át rendszeresen pénzt vett fel a parlamenti frakció számlájáról, és azt egy népszerű online kaszinóban költötte el. A párt költségvetésén kívül Kemmer 7000 eurót sikkasztott az osnabrücki nőszövetségtől is, amelynek ő volt a pénztárosa.

„Hibát követtem el, és megbántam. Politikai felelősséget vállalok érte” – mondta Kemmer az ellene felhozott vádakkal kapcsolatban.

A Zöldek képviselője még tavasszal mondott le minden tisztségéről. Kemmernek most Lingen város bírósága előtt kell felelnie. A politikus szerint a párttól és a nőszervezettől „kölcsönkért” pénzt, majd állítólag az elköltött pénzt teljes egészében visszafizette.

„Itt az adófizetők pénzének alapos indok nélküli elherdálásáról van szó, ami bűncselekménynek minősül” – kommentálta az eljárást Lingen város bírája.

Elolvasom a cikket