Rejtélyes tűzgömböt láttak több amerikai állam felett

Az Amerikai Meteor Társasághoz július 25-én több tucat bejelentés érkezett, ezek mindegyike egy fehér színű, ragyogó tűzgömbről szólt, ami lassan, csóvát maga után húzva vonult át az éjszakai égbolton – írja az origo.hu.

Eric Sandquist, a San Diegó-i Állami Egyetem csillagászati tanszékének professzora és tanszékvezetője szerint japán űrszemétről van szó.

Objektum doboz

Feltehetően egy 2010-es indításból származó japán hordozórakéta – írta a The New York Post. A tűzgömb nyugat-keleti irányú röppályája alátámasztja azt az elképzelést, hogy egy pályára állt objektum volt, amely újra belépett – mondta Sandquist, megjegyezve, hogy a legtöbb indítás kelet felé halad, hogy kihasználja a Föld forgását.

Azt is mondta, hogy az objektum lassú sebessége arra utal, hogy valószínűleg nem meteor volt, amely sokkal gyorsabban haladt volna.

Egy új-mexikói szemtanú arról számolt be, hogy látta a tárgyat szétesni, a San Diegó-i rendőrség pedig megerősítette, hogy a látványosság nem a Comic Con része volt, amely a múlt hétvégén volt városban.

Elolvasom a cikket