Vízilabda: a magyar szövetségi kapitány szerint nagyon jók a spanyolok

MH/MTI
2024. július 31. szerda. 7:55
Frissítve: 2024. július 31. 8:05

„A spanyolok ellen az a döntő, hogy kevés gólon kell őket tartani. Nyilván elkövettünk ma hibákat, többet hibáztunk védekezésben. A támadások most nem voltak annyira hatékonyak, letisztultak, nem alakultak ki jó lövőhelyzetek” – mondta Varga Zsolt. Kiemelte, a spanyolok nagyon jók, ezt el kell ismerni.

„Megverni őket, az egy komoly fegyvertény, mentális munka, minden területén a játéknak maximális koncentrációs teljesítményre van szükség. Egyszer csináltuk meg azt a lövést, amiből Marci (Vámos) lőtte a gólt, ezt többször kellett volna. Úgy érzem, nem használtuk ki a balosokat, azt a lövőerőt, ami azon az oldalon van” – hangsúlyozta.

Hasonló véleményen volt Varga Dénes is:
„A spanyolok régóta a legszervezettebb játékot mutatják. Korábban talán a formaidőzítésük nem volt ideális, a felkészülés végén már nagyon jól játszottak, tornán kevésbé. Most nagyon jól játszottak, mi meg nem. Nagyjából ez jelentette a különbséget” – nyilatkozott az ötödik olimpiáján szereplő Varga Dénes. Hozzátette, nem volt elég gyors az emberelőny, akadozott a labda.
„Ebből adódóan nem alakult ki helyzet. Ami gólt lőttünk, az bravúrgól volt. Egyszerűen jobban játszottak” – vélekedett.

Jansik Szilárd csapatkapitány szerint sok területen kell fejlődni egyénileg és a csapatmunkában is. Hozzátette, jobb, hogy ezek a hibák most kijönnek, mert nyolc mérkőzést egy olimpián, a mai erős mezőnnyel nem biztos, hogy lehet nyerni.
„Több olyan szituáció volt, amikor feljöhettünk volna egyre, aztán ott hibáztunk egy nagyot, és ők mentek el hárommal. Élesebbek voltak, jobban reagáltak a lepattanóra” – fogalmazott.

A spanyolok 26 év után tudtak nagy tornán (vb, Eb, olimpia) nyerni a magyarok ellen.

Elolvasom a cikket