A cselgáncsozó Vég Zsombor kikapott a nyolcaddöntőben

MH/ MTI
2024. augusztus 1. csütörtök. 12:36
Frissítve: 2024. augusztus 1. 12:44

A Ceglédi VSE vállsérüléssel bajlódó dzsúdósa, aki visszaosztott kvótával, az utolsó pillanatban jutott ki élete első ötkarikás seregszemléjére, az első fordulóban szép győzelmet aratott az Európa-bajnok szerb Aleksandar Kukolj ellen.

A nyolcaddöntőben a georgiai születésű, spanyol Nikoloz Sherazadishvili várt rá, aki 14 éves korában került Spanyolországba. A rivális kétszeres világbajnok 90 kilóban, a második vb-aranyát 2021-ben Budapesten szerezte, idén pedig – a 100 kilósok között – vb-bronzérmes volt Abu-Dzabiban.

A 28 éves spanyol megnyerte eddigi két mérkőzésüket, de a harmadikon hamar hátrányba került, mert a 22 éves magyar cselgáncsozó 20 másodpercnél lábátforgatásért vazaarit kapott. Egy percnél Vég belső comdobást hajtott végre, ellenfele azonban kiforogta, ráadásul területen kívül történt az akció. Két perc telt el a mérkőzésből, amikor a spanyol leszorította magyar ellenfelét, aki valahogyan ki tudott bújni ebből, de a 13 másodperces akcióért Sherazadishvili vazaarit kapott. Az intés előny még megvolt, később azonban lerántás miatt az is elment, majd 1:23 perc volt hátra, amikor Vég belső combdobásos indítását megkontrázta a spanyol, és a dobása újabb vazaarit ért, ami már a meccs végét jelentette.

Ezzel a hétfős magyar küldöttség az 52 kilós Pupp Réka révén egy ötödik hellyel zárta az egyéni küzdelmeket az olimpia dzsúdótornáján. A válogatott szombaton a vegyes csapatversenyben lép majd tatamira.

Elolvasom a cikket