Előzetes őrizetbe helyezték a késelőt

MH/MTI
2024. augusztus 1. csütörtök. 15:22
Frissítve: 2024. augusztus 1. 15:27

A kamaszfiú ellen, akit először a liverpooli városi bíróságra szállítottak előzetes kihallgatásra, három rendbeli emberölés és szúrófegyver tiltott tartása mellett tíz rendbeli emberölési kísérlet miatt is vádat emeltek, miután nyolc gyermeket és két felnőttet is megsebesített egy táncrendezvényen.

A halálos áldozatok 6, 7 és 9 évesek voltak. A nyolc sebesült gyermek közül ötnek, valamint a két felnőttnek az állapota válságos.

A rendőrség nem közölte az elkövető indítékát.

A gyanúsított csütörtökön megjelent a liverpooli koronabíróság előtt is, ahol a bíró engedélyezte, hogy nyilvánosságra hozzák a fiú nevét, és közölte azt is, hogy az elkövetőt egy fiatalok számára fenntartott fogdába szállítják.

A 17 éves Axel Rudakubana Cardiffban született ruandai szülőktől, és a Southport melletti Banks faluban lakik.

Southportban második este voltak tüntetések a késelés miatt, a demonstrálók ismét összecsaptak a rendőrökkel, de több más városra is kiterjedtek a megmozdulások. Londonban szerda éjjel több mint száz tüntetőt vettek őrizetbe.

Sir Keir Starmer miniszterelnök csütörtökre sürgősségi értekezletet hívott össze a rendőrségi vezetőkkel a tüntetések elharapózása miatt.

A kormányfő szigorú fellépést ígért a bevándorlásellenes szimpatizánsoknak tulajdonított erőszakcselekményekkel szemben, Sadiq Khan londoni polgármester pedig az X portálon ítélte el a „megosztást szítók” „elfogadhatatlan erőszakcselekményeit”.

Elolvasom a cikket