Először is, a hal kevesebb nehezen emészthető zsírt tartalmaz, mint a hús. A zsír szervezetünk egyik fő energiaforrása, de magas hőmérsékleten kellemetlen, sőt fájdalmas érzéseket okozhat a gyomor környékén – tájékoztat a Sports.kz.
Másodszor, a halnak magas az egészséges omega-3 zsírsavtartalma. Ezek a savak segítenek csökkenteni a vér koleszterinszintjét, és csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Emellett javítják az agyműködést és erősítik az immunrendszert.
Harmadszor, a hal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hús. Ez különösen fontos azok számára, akik figyelnek a súlyukra vagy fogyni szeretnének.
Negyedszer, a halat – mind a tengeri, mind a folyami halat – könnyebben emészti a szervezet. Ez azt jelenti, hogy nem okoz nehézséget és kellemetlen érzést a gyomorban, mint ahogy az a húsfogyasztás után előfordulhat. A tudósok azt is megállapították, hogy a tengeri és folyami halak kevesebb méreganyagot és káros anyagot tartalmaznak, mint a hús.
Ötödször, a hal környezetbarátabb termék.