Kreml: Az F–16-osok nem befolyásolnak semmit

A Bloomberg szerdán számolt be arról, hogy az amerikai gyártmányú repülőgépek első szállítmánya megérkezett Ukrajnába. Egyelőre nem világos, hogy melyik ország szállította a repülőgépeket, de a hírügynökség megjegyezte, hogy a harci gépek száma csekély.

„Ezek a repülőgépek meg fognak jelenni, számuk fokozatosan csökkenni fog, le fogják lőni és megsemmisítik őket” – mondta az orosz elnöki szóvivő.

Dmitrij Peszkov hozzátette: a repülőgépek „nem lesznek képesek jelentősen befolyásolni a fronton zajló események dinamikáját”.

Korábban több NATO-állam, köztük az Egyesült Államok, Franciaország, Bulgária, Dánia, Hollandia, Belgium, Kanada, Luxemburg, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia és Svédország úgynevezett „F–16-os koalíciót” hozott létre, amelyben vállalták, hogy Kijevnek biztosítják az amerikai gyártmányú vadászgépeket, valamint ukrán pilótákat képeznek ki a gépek üzemeltetésére.

Moszkva azonban többször figyelmeztetett, hogy a repülőgépek nem fogják megváltoztatni a konfliktus elkerülhetetlen kimenetelét.

Elolvasom a cikket