Orléans-ban hangolódik az olimpiára Pigniczki Fanni

MH/ MTI
2024. augusztus 1. csütörtök. 10:55

A hazai szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint az MTK Budapest rg-se a kiutazás előtt nyílt edzésen mutatta be gyakorlatait, ráadásul mind a négyet magabiztosan, hiba nélkül teljesítette a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Pigniczki a rendhagyó tokiói olimpiai élmény után izgatottan várja az „igazi” olimpiai falut, valamint a párizsi versenyt, ahol felszabadultan szeretné megmutatni, hogy mire képes.

A magyar delegáció Orléans-ba utazott, ahol az izraeli csapattal közös edzőtáborozáson vesz részt, és az utolsó simításokat végzik a gyakorlatokon, ezt követően hétfőn utaznak tovább Párizsba, ahol beköltöznek az olimpiai faluba és megkezdik a hivatalos edzéseket.

Pigniczki idén a budapesti Európa-bajnokságon ezüst-, a tavalyi Valenciában rendezett világbajnokságon pedig bronzérmes volt. Egymás után kétszer szerzett ötkarikás kvótát, így Párizsban a második olimpiáján vesz majd részt. Két aranyérmet szerzett Egyetemi Világjátékokon (Universiade), és nyert érmeket a birminghami Világjátékokon is.

Elolvasom a cikket