Tematikus mobilalkalmazás belföldi turisták számára

MH/MTI
2024. augusztus 1. csütörtök. 18:19
Frissítve: 2024. augusztus 1. 18:27

Az alkalmazásban 22 megújult kastély, vár naprakész információi, programajánlói, nyitvatartási ideje, valamint komplex térképes tervezőprogram és online jegyvásárlási lehetőség is elérhető. Az alkalmazás IOS és Android rendszeren is fut. A fejlesztésnek köszönhetően a mobilapp használatával azonnali és pontos információk oszthatók meg a kastélykedvelő, kulturális programok és műemléki helyszínek iránt érdeklődő látogatóközönség mobileszközein.

A megújult kastélyok és várak új helyszínként jelentek meg a turizmusban 2023-ban és 2024-ben. A fokozódó érdeklődésre és igényekre tekintettel a NÖF kifejlesztett egy mobilalkalmazást, amely a műemléki helyszínekhez köthető hasznos információkkal, illetve online működő funkciókkal könnyítik meg a látogatók tájékozódását, turisztikai célpont választását – közölték.

Oláh Zsanett, a NÖF Nkft. ügyvezetője a közlemény szerint hangsúlyozta: „Nemcsak kastélyokat és várakat újítunk meg, hanem a látogatókat közvetlenül elérő új, modern, a mai kor elvárásainak megfelelő kommunikációs platformokat is létrehozunk. A technológiai megoldással az a célunk, hogy támogassuk a felhasználók döntéseit azonnali, pontos információkkal, online jegyvásárlással és útvonaltervezési funkcióval, ezáltal is fokozva a látogatói elégedettséget.”

Az alkalmazáson naprakész információk találhatók az egyes létesítmények történelmével, elhelyezkedésével, állandó- és időszakos kiállításaival és tárlataival, valamint a nyitvatartási idővel kapcsolatban. A felhasználók elsőként értesülhetnek az egyes helyszínek folyamatosan frissülő aktuális programjairól is. Az appon keresztül online is megválthatók a belépőjegyek. Az alkalmazás segít a tudásgyarapításban is, hiszen egyre bővülő kvízkérdések megválaszolásával tesztelhetjük ismereteinket – írták.

Elolvasom a cikket