Vége lehet a háborúnak?

Volodimir Zelenszkij kijelentette, hogy a következő békecsúcson Oroszországot „az asztalnál” akarja látni. Erről az ukrán elnök kedden egy iskola tornatermében nyilatkozott francia újságíróknak. Azt mondta, hogy Oroszországnak képviseltetnie kell magát a novemberre tervezett második békecsúcson, miután a múlt hónapban a Svájcban összehívott első találkozón nem szerepelt a meghívottak listáján.

„Az egész világ – beleértve Ukrajnát is – azt szeretné, ha Oroszország csatlakozna a világ vezetőihez az ukrajnai háborút lezáró tervezett második békecsúcson” – mondta Zelenszkij.

Júniusban a svájci Burgenstock üdülőhelyen több tucatnyi ország vezetői ültek össze az első csúcstalálkozón, amelyet Oroszország időpocsékolásnak nevezett, Kína pedig elkerült.

„Bár a Kreml nem kapott meghívást az első találkozóra, most itt az ideje, hogy Moszkva helyet foglaljon az asztalnál” – mondta a politikus. Majd hozzátette:

„A világ többsége ma azt mondja, hogy Oroszországnak képviseltetnie kell magát a második csúcstalálkozón, különben nem fogunk érdemi eredményeket elérni.”

Elolvasom a cikket