A két legveszélyesebb olaj az étrendünkben

Az avokádónak van egy kellemetlen tulajdonsága: a növény zöld részei és az éretlen gyümölcs, beleértve a gyümölcshúst is, gombaölő anyagot tartalmaznak. Ez egy észter vegyület, amely mérgező a májra, és mérgező májgyulladáshoz vezethet – állította az orvos.

Mostanában az íztelen és szagtalan olajok divatosak, de ezek nem nevezhetők egészségesnek. „A tisztítási technológia olyan szénhidrogéneket használ, amelyek mérgezőek a májra nézve. Az ilyen olajok nem lehetnek egészségesek az emberek számára. Ahhoz, hogy többszörösen telítetlen savakhoz és vitaminokhoz jussunk, finomítatlan, nem szagtalanított, természetes olajokat kell választani” – mondta a szakértő.

Szerinte az optimális a lenmagolaj, a bojtorjánolaj, a mustárolaj lesz. „Ezek már a 19. században is ott voltak őseink asztalán. A 20. században felváltotta őket a kukorica- és napraforgóolaj, de ezek az olajok egészségesebbek voltak. Ma szabadon kaphatók a hipermarketekben” – összegezte Bereznikov.

Elolvasom a cikket