A magyar sportolók pénteki programja a párizsi olimpián

2024. augusztus 2. péntek. 5:59

Milák Kristóf szerdán címvédőként második lett a francia Léon Marchand mögött a Paris La Défense Aréna medencéjében, másik számában, a 100 méter pillangóban pedig három éve ezüstérmes volt Tokióban az amerikai Caeleb Dressel mögött. A péntek délelőtti előfutamokban a nyolcszoros olimpiai bajnok Dressel mellett rajtol Kós Hubert is.
A vívóversenyek látványos helyszínén, a Nagy Palotában a férfi párbajtőrcsapat 13.30 órától Kazahsztánnal küzd majd meg az elődöntőért. Egyéniben vasárnap a világbajnoki címvédő Koch Máté már az első fordulóban, az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely pedig a nyolcaddöntőben búcsúzott. Az első olimpiáján szereplő Andrásfi Tibor ugyanakkor remek vívással a negyedik helyen zárt.
A párizsi játékok hetedik versenynapján az atlétikai viadaloknak otthont adó Stade de France-ban is beindul a nagyüzem, a nyitányon öt magyar lesz érdekelt. A férfi kalapácsvetés selejtezőjében a kétszeres világbajnoki harmadik Halász Bence mellett az eddig csak korosztályos szinten vitézkedő Varga Donát és Rába Dániel lép dobókörbe. A női 100 méteres síkfutás előfutamában az országos csúcstartó Takács Boglárka rajtol, míg a női 5000 méter előfutamában Wagner-Gyürkés Viktóriának lehet szurkolni.
A marseille-i yachtkikötőben további futamokkal folytatja szereplését az ILCA 6 hajóosztályban a világ- és Európa-bajnok Érdi Mária és ILCA 7-ben az Európa-bajnoki ezüstérmes Vadnai Jonatán.
Ami a csapatsportokat illeti, a férfi kézilabda-válogatott egy győzelemmel és két vereséggel nehéz helyzetben van, mert vagy péntek reggel kell megvernie a világbajnok Dániát, vagy vasárnap kell legyőznie a címvédő és Európa-bajnok házigazdákat a továbbjutásért.
A női vízilabdázók háromnapos pihenőt követően szállnak ismét medencébe a Vizes Központban, ahol pénteken 20.05-től Kína lesz az ellenfelük a harmadik fordulóban. Mihók Attila és Cseh Sándor szövetségi kapitányok együttese az első körben 10–8-ra kikapott Hollandiától, majd hétfőn 12–7-tel javított Kanada ellen. A magyarok mellett szól, hogy az ázsiai rivális mindhárom eddigi csoportmeccsét elvesztette, ezzel sereghajtó az A jelű ötösben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

A magyarok pénteki programja a párizsi olimpián

ATLÉTIKA (Stade de France), 10.10: férfi kalapácsvetés selejtező, A csoport (Varga Donát), 11.35: férfi kalapácsvetés selejtező, B csoport (Halász Bence, Rába Dániel)
11.50: női 100 m előfutam (Takács Boglárka)
18.10: női 5000 m előfutam (Wagner-Gyürkés Viktória)
KÉZILABDA (Dél-párizsi 6-os Aréna), férfi csoportmérkőzés, B csoport, 4. forduló, 9.00: MAGYARORSZÁG–Dánia
SPORTLÖVÉSZET (Chateauroux-i Lőtér), 9.00: női sportpisztoly, alapverseny (Fábián Sára Ráhel, Major Veronika)
ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna)
11.00: előfutamok – férfi 100 m pillangó (Kós Hubert, Milák Kristóf), női 200 m vegyes (Sebestyén Dalma), női 800 m gyors (Késely Ajna)
20.30: elődöntők, döntők – NŐI 200 M HÁT DÖNTŐ , férfi 100 m pillangó (ed, Kós Hubert?, Milák Kristóf?), női 200 m vegyes (ed, Sebestyén Dalma?)
VITORLÁZÁS (Marseille-i yachtkikötő), 11.00: ILCA 6 (Érdi Mária), ILCA 7 (Vadnai Jonatán) – futamok
VÍVÁS (Nagy Palota/Grand Palais)
13.30: férfi párbajtőr csapat, negyeddöntő (Magyarorszá–Kazahsztán)
15.00: mérkőzések az 5-8. helyért
15.50: elődöntő
16.40: mérkőzés a 7. és 5. helyért
19.30: FÉRFI PÁRBAJTŐR CSAPAT, BRONZMÉRKŐZÉS
20.30: FÉRFI PÁRBAJTŐR CSAPAT, DÖNTŐ
VÍZILABDA (Vizes Központ), női csoportmérkőzés, A csoport, 4. játéknap, 20.05: Kína–MAGYARORSZÁG

Elolvasom a cikket