A nikotinmentes e-cigaretták egy rettentő veszélyes anyagot tartalmaznak

A „nikotinmentes” e-cigaretták egész Európában kaphatók. Bár elméletileg mentesnek kellene lenniük a nikotintól és a nikotinszerű termékektől, olyan anyagot tartalmaznak, amely az amerikai FDA szerint még erősebb függőséget okozó hatással bírhat. Ez a kínai tudósok által létrehozott 6-metil-nikotin, amely számos országban, köztük az USA-ban is szabályozatlan jogi státusszal rendelkezik. Ezért olyan problémás.

Problémás „adalékanyagot” tartalmazó e-cigaretták

A 6-metil-nikotin egy szintetikus vegyület, amelyet az e-cigarettaiparhoz kapcsolódó kínai vállalatok szabadalmaztattak, köztük a Shanghai Lingnuo Biotech Co Ltd.; a Shenzen Zinwi Biotech Co Ltd. vagy a Zhejlang Annuohe Biopharmaceutical Co Ltd. Így ha a nikotinmentes e-cigarettacsomagokon „nikotinmentes” címke szerepel, az elméletileg igaz, mert a tényleges nikotin nincs benne. Ha azonban 6-metil-nikotin vagy más szintetikus nikotinanalógok szerepelnek, az más.

A Yale Egyetem és a Duke Egyetem tudósai által készített tanulmány megerősítette, hogy a 6-metil-nikotin erősebb függőséget okozó hatással rendelkezik, mint a nikotin. Ez pedig azt jelentené, hogy a dohányosok az egyik mérgező anyagot egy másikra cserélik, és esetleg nincsenek tudatában egy ilyen cselekedet hosszú távú következményeinek. Annál is inkább, mert a 6-metil-nikotin nem jól tanulmányozott.

Elolvasom a cikket