A rák jelei, amiket a túlélők szerint senki nem vesz komolyan

Sajnos a rák jelei gyakran olyan egyszerű dolgok is lehetnek, amelyek alapján nem gondolunk túl veszélyes diagnózisra. Pedig akik már legyőzték a rákot, arról számolnak be, hogy ezeket a jeleket igenis komolyan kell venni, és utána kell menni, hogy mi okozhatja őket, ugyanis ez az apró figyelem megmentheti az ember életét is. Lássuk, melyek a legegyszerűbb jelek, amelyek már a korai szakaszban jelentkeznek, ha valaki gyomorrákban szenved.

Hasi fájdalom

Sok sokan égető, maró fájdalmat éreznek a gyomruk közepén, amely a gyomorrák korai stádiumára jellemző. Rengetegen sajnos félre diagnosztizálják, és savas refluxnak minősítik, valamint savlekötőt írnak fel. Pedig ettől nagyobb problémát is jelezhet.

Gyomorégés, emésztési zavar

Ha szinte bármit fogyasztasz, nagyon erős gyomorégést tapasztalsz, akkor mindenképpen fordulj orvoshoz,. A beszámolók alapján volt, akinél harmadik stádiumú gyomorrákot diagnosztizáltak, amikor ez a tünet erősödni kezdett. Sokaknak az is árulkodó lehet, hogy alapvetően nem szokott égni a gyomruk, ezért meglepő, mitől jelentkezik a semmiből.

Furcsa csuklás

Kialakult nálam egy furcsa csuklás, hogyha túl sokat, vagy túl gyorsan ettem. Kiderült, hogy golflabda méretű daganatom van a gyomrom tetején, azonnali beavatkozásra volt szükség – mondta az egyik túlélő a beszámoló során.

Fáradtság

A fáradtság is nagyon beszédes, főleg, ha légszomj és szédülés is párosul hozzá. Vannak, akiknek még egy lépcsőn felmenni is nagy kihívás, ilyenkor főleg szükség van a kivizsgálásra. A daganat ugyanis vérszegénységet is okozhat, ami miatt szintén megjelenhet ez a tünet.

Állandó éhség

Szintén komolyan kell venni, ha valaki annak ellenére is maró, szinte fájdalmas éhségérzetet tapasztal, hogy nemrég evett. Ez a rendellenes viselkedés szintén a gyomorrák jele lehet.

Elolvasom a cikket