A sör káros hatással van a gyomor-bélrendszerre. Hangsúlyozta, hogy ez az ital a gyomor nyálkahártyájának irritációja hátterében krónikus gyomorhurutot okoz.
Az alkoholnak való állandó kitettség elpusztítja a májsejteket, az alkoholista fokozatosan májzsugorodik. A mérgező dózisok a férfiak és a nők esetében eltérőek. Az előbbiek számára ez napi 60-80 gramm tiszta etanol, azaz 800 milliliter sörből. A nők esetében ezek az értékek kétszer alacsonyabbak, tehát már egy 500 milliliteres üveg sör is, ha rendszeresen fogyasztják, májbetegséghez vezethet” – összegezte Umnov.
Natalia Panina gasztroenterológus korábban elmondta, hogy a túlzott sörfogyasztás olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint a köszvény és a májzsugor. Szerinte az ital legmérgezőbb összetevője az etil-alkohol, nem pedig az ösztrogén vagy a kobalt, ahogy azt sokan hiszik.