Eloszlottak a sörrel kapcsolatos mítoszok

Ezt Ekaterina Kashukh gasztroenterológus mondta. Szerinte a legnépszerűbb mítosz a sörrel kapcsolatban az, hogy megduzzad tőle a mell és nőies lesz az alak – számol be a Sports.kz.

Legalábbis nagy tanulmányok nem találtak bizonyítékot ennek alátámasztására. A fitoösztrogének nem változtatnak egy férfit nővé. De számos tudományos munka bizonyítja, hogy a férfiak libidóját és reproduktív egészségét elvileg befolyásolhatja az alkohol. Csökkenti a fő férfi nemi hormon, a tesztoszteron termelését, és negatívan befolyásolja a férfi termékenységet – elnyomja a spermiumok aktivitását – mondta az orvos a Life.ru-val folytatott beszélgetésben.

Hozzátette, hogy ugyanakkor a férfiak sörhasának megjelenése nem kitaláció, hiszen a kalóriamennyiség 100 grammban ebben az italban és egy pohár édes üdítőben szinte ugyanannyi. Ezért a gyakori sörfogyasztás befolyásolja a megjelenést, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a sörivók több pohárral isznak, és magas kalóriatartalmú füstölt húst, pizzát vagy diót nassolnak.

Ugyanakkor nincs biztonságos alkoholadag – ezt a tudomány is bizonyítja, hangsúlyozta Kashukh. Kis mennyiségű alkoholt még az alkoholmentes sör is tartalmaz, ezért tizenévesek és terhes nők nem ihatnak belőle.

A sörfogyasztásban fontos a mértékletesség, ami megóv a negatív következményektől – foglalta össze az orvos.

Elolvasom a cikket