Elstartolt a Budapest Park online rádiója, a Park FM

A Park FM éjjel-nappal a legmenőbb előadók zenéit játssza, és ugyanúgy felcsendülnek a Parkban rendszeresen fellépő headlinerek slágerei, mint a kevésbé ismert, feltörekvő előadók szerzeményei. Céljuk, hogy egy olyan, előremutató zenei platformot teremtsenek, ami a Budapest Park értékei mentén ad iránymutatást a hallgatóknak.

A „Zene be. Valóság ki.” szlogen arra utal, hogy kifejezetten a zenei tartalmakra koncentrálnak, amelynek kialakításában a Parkban fellépő zenészek, zeneipari szakemberek is aktívan részt vesznek majd. Az előzetes egyeztetések során ugyanis kiderült: nagy szüksége van a hazai zenei szcénának egy olyan platformra, amelyben megbíznak, és ahol szabadon mesélhetnek új megjelenésükről vagy megoszthatják gondolataikat bizonyos témákban.

A Park FM tehát egy olyan újító szellemiségű, szabad felület, amelynek műsorstruktúrája is teljesen kötetlen, és folyamatosan formálható a hallgatók és a zenészek igényei szerint. Ráadásul egyedülálló módon a koncerthelyszínen belül alakították ki a Park FM stúdióját, amitől a műsorok még inkább „élővé” válhatnak, programnapokon a hallgatók együtt lélegezhetnek a közönséggel, sőt, a tervek szerint a készítők a nézőket is rendszeresen bevonják majd a műsorba.

Zeneileg nem csak lekövetik azt, amit az emberek valójában hallgatnak, de szokásukhoz híven egy lépéssel a trendek előtt járnak. Ebben segítségükre lesz a Park FM zenei főszerkesztője, DJ Izil, aki közel három évtizede meghatározó alakja a hazai zenei szcénának. Nevéhez olyan ikonikus műsorok fűződnek, mint például a Szimfonik Live vagy a Petőfi Akusztik, illetve fontos szerepet játszott a Petőfi Rádió 2007-es megújulásában. Emellett rezidens DJ-je a koncertek utáni backstage-buliknak.

Arról, hogy miért érezték szükségét annak, hogy online rádiót indítsanak, a Budapest Park alapítója és vezérigazgatója, Pálffy András a következőket mondta:

„Hatalmas információáradat zúdul ránk nap mint nap, és ezzel együtt végtelen mennyiségű zenéből választhatunk. A különféle streaming felületeken pillanatok alatt elérhetünk bármit, de ebből hiányzik egyfajta szelekció vagy útmutatás a zenék rengetegében. A Budapest Parkban a kezdetektől az innovatív, előremutató megoldások hívei vagyunk, így a Park FM egyfajta kalauzként is szolgál a hallgatók számára. Közönségünk és a nálunk fellépő előadók ugyanannyira formálják majd a műsort, mint mi. Szeretnénk bebizonyítani, hogy a koncertre járók zenei ízlése is létrehozhat hallgatói bázist”.

A Park FM tehát tulajdonképpen egy közösségi rádió – éppen ezért döntöttek úgy, hogy az indulást közönségükkel együtt ünneplik augusztus 1-én a helyszínen. Az online zenei platformot jelképesen a nagyszínpadon egy hatalmas piros gombbal indította útjára Solére, Agócs Márton (Aurevoir.), Kalmár Botond és Vitáris Iván (Ivan & The Parazol), majd Desh telt házas koncertje után a nagytánctéren egy fergeteges Park FM bulival zárult az este.

A Budapest Park online rádiójának felhozatalában egyaránt megtalálhatóak a legnagyobb kedvencek és a rejtett zenei csemegék – ezeket pedig teljes szabadsággal, szakértő segítségével válogatják majd. Azon se lepődjünk meg, ha kedvenc frontemberünket nem csak énekelni halljuk majd a Park FM-en – rengeteg meglepetéssel, és a későbbiekben különféle műsorokkal is készülnek.

Elolvasom a cikket