Hajdu János: Nehéz, de nem lehetetlen feladat előtt a férfi csapatunk

– Férfi csapatunk ugyan jól helytállt a világbajnok ellen, de a bravúr elmaradt. Miért?

– A válasz egyszerű, mert a sorrendben három világbajnokságot nyerő dán válogatott nagyon erős. Ez különösen a második félidőben érződött, amikor megerőltetés nélkül, biztosan vezetett és nyert. A betegség miatti cserejátékosok helytálltak, például Mikler Roland jól védett, tizennégy lövést védett. Nekem az volt az érzésem, hogy együttesünk a dánok elleni meccset felkészülési mérkőzésnek tekinti, a továbbjutást eldöntő franciák elleni vasárnapi csatára.

– A címvédő franciák öt góllal kikaptak a dánoktól és norvégoktól is, Egyiptommal döntetlent játszottak. Lékaiék képesek lehetnek legyőzni a házigazdák együttesét?

– A franciák ugyan gyengébben kezdtek, de ha továbbjutnak, akkor javíthatnak. Mivel a játékos keretük erősebb a miénknél, ezért a legyőzésük nem lehetetlen, de szász százalék kevés lehet, extra teljesítmény kellene a csapatunktól, amely nagyon nehéz csoportba került. Ezért nagyon hiányzik a norvégok ellen az utolsó pillanatban elveszített két pont.

– A magyar női válogatott viszont már bejutott a negyeddöntőbe.

– Együttesünk nem hibátlan, de javuló játékkal legyőzte a spanyolokat, így a szombati hollandok elleni utolsó csoportmeccs tétje, hogy a második vagy a harmadik helyen jut tovább. Megítélésem szerint majdnem mindegy, mert az A csoportból továbbjutó norvég, dán és svéd együttes egyformán nagyon erős. Persze szurkolok a lányoknak, hogy győzzenek, mert ez további önbizalmat adhat a nagyon nehéznek ígérkező folyatáshoz.

Elolvasom a cikket