Harry herceg és Meghan Markle évek után újra interjút ad

Az interjú ezen a hétvégén, vasárnap kerül adásba, és többek között Harry herceg és Meghan Markle arról mesél, hogyan folytatják a munkájukat azokkal a szülőkkel, akik elvesztették gyermekeiket online zaklatás és visszaélés miatt.

A friss interjúból már meg is jelent egy részlet a vasárnapi premier előtt, ebben Meghan saját gyerekeikről is említést tesz.

„A gyerekeink még kicsik, 3 és 5 évesek. Csodálatosak! De szülőként az ember csak arra vágyik, hogy megvédje őket. És ahogy látjuk, mi történik az online térben, tudjuk, hogy ott még sok a tennivaló. Örülünk, hogy részesei lehetünk a jó irányú változásnak” – mondta a hercegné, majd férje hozzátette: „Mostanra eljutottunk odáig, hogy szinte minden szülőnek elsősegélyt kell nyújtania a gyerekének. És még a világ legjobb elsősegélynyújtói sem lennének képesek felismerni az esetleges öngyilkosság jeleit. Ez a félelmetes része ennek a dolognak.”

Egy barát szerint Sussex hercege aggódik gyermekei biztonsága miatt, ezért óvja őket a nyilvánosságtól. Harry herceg és Meghan Markle jobbnak látja, ha Archie herceg és Lilibet hercegnő normális életet élnek, már amennyire ezt tudják biztosítani nekik.

Miközben Harry herceg fokozott biztonságért harcol felesége és két gyereke számára, édesanyja, Diana hercegnő 1997-es halála még mindig óriási hatással van rá, különösen azóta, mióta ő is szülő lett. „Harry vonakodott megmutatni a gyerekeit, nem azért, mert el akarja rejteni őket, hanem hogy megvédje őket a potenciális fenyegetésektől” – magyarázta a bennfentes.

Csak egy út van Harry herceg és a királyi család számára: ez hozhatja el a békülést

Köztudott, hogy Harry herceg kilépése után előszeretettel szidta családtagjait nyilvános fórumokon, valamint arról is gyakran beszél, hogy miért nem viszi magával a családját, ha olykor Angliába utazik: a biztonságukat félti. Harry többször is kijelentette, hogy addig nem hozza magával feleségét és gyerekeit az Egyesült Királyságba, amíg nem kap hivatalos rendőri védelmet. Ő és a 42 éves Markle elvesztették az adófizetők által finanszírozott rendőri védelmet, miután 2020-ban kiléptek a királyi családból és Amerikába költöztek. Mivel ez tűnik a legfontosabbnak Harry számára, a békülés csak úgy lenne lehetséges a források szerint, ha megadnák nekik azt a védelmet, amire annyira vágyik.

„III. Károly király megadhatja Harrynek a biztonsági engedélyt, amire annyira vágyik. Mint uralkodó, ő a végső döntéshozó. Így tudna apa és fia kibékülni” – mondta egy királyi forrás.

Elolvasom a cikket