Harry herceg és Meghan Markle sokakat meglepett

Az eseményre Kolumbiában kerül sor novemberben, a hercegi pár ezt megelőzően, még a nyáron az országba utazik. Harry herceg és Meghan Markle egy ahhoz hasonló körútra készül, mint amilyet tavasszal Nigériában is megejtettek – tájékoztat az Elle.hu.

Bejelentették, hogy a sussexi hercegi pár augusztusban a fővárosba, Bogotába utazik, de egyéb helyszínekre is ellátogatnak, hiszen négy napot terveznek az országban tölteni.

A hercegi pár az esélyegyenlőségi miniszteri tisztséget betöltő Francia Márquez alelnök meghívására érkezik Kolumbiába, és bár lemondtak hivatalos tisztségeikről, fogadtatásukat tekintve a brit királyi család tagjaiként tekintenek rájuk.

Ez minden bizonnyal nem nyeri majd el III. Károly király és Vilmos herceg tetszését, ugyanis ők már a nigériai út idejéán is nehezményezték, hogy Harry herceg és Meghan Markle informális módon is a királyi családot képviselik külföldön.

Márquez alelnök elmondta, hogy a látogatás során a sussexi hercegi párnak lehetősége nyílik megismerkedni a haladás iránt elkötelezett fiatalokkal és nőkkel, valamint Kolumbia kulturális örökségét is megismerhetik. Jelenlétükre feltétlenül számítanak, az alelnök így fogalmazott:

„A Harry herceg és Meghan Markle által alapított Archewell Alapítvány világszerte vezető szerepet tölt be a biztonságosabb online környezet előmozdításában.”

Mint kiderült, az utazásról egy riporter, valamint a Harry herceg és Meghan Markle által kiválasztott hivatalos fotósok és videósok tudósítanak majd, és minden bizonnyal biztonsági őrök kíséretében mozognak majd az ország területén. Ennek ellenére utazásuk sokakat meglepett, hiszen Kolumbia a biztonság szempontjából problémás helyszín, pedig a sussexi hercegi pár számára ez rendkívül fontos kérdés.

Nigériai útjuk során azonban olyan pozitív élményeket szereztek, hogy bíznak benne, Kolumbiában is hasonlóan szeretetteli fogadtatásban lesz majd részük, és aktívan tehetnek a gyermekek elleni erőszak felszámolásáért is.

Elolvasom a cikket