Kamilla trükkje

Egy vadonatúj királyi könyv szerint ugyanis Vilmos nem mindig mutatott tiszteletet az apja iránt, különösen azokról az időkről van szó, mielőtt III. Károly király lett volna. Sőt egyes jelentések szerint korábban a király sokkal közelebbi kapcsolatot ápolt a kisebbik, mostanra elhidegült fiával, Harryvel. Az elmúlt években azonban úgy tűnik, Vilmos és III. Károly egy hullámhosszra került, sokan pedig úgy vélik, mindez a walesi hercegnének, Katalinnak köszönhető. A frissen megjelent, Catherine, The Princess of Wales: The Biography című könyv szerzője, Robert Jobson azonban azt írja, valójában Kamilla az, akinek hála apa és fia között kiegyensúlyozottabb a viszony – olvasható az Elle.hu oldalán.

A leírtak tanúsága szerint ugyanis Kamilla időként – amikor úgy érzi, Vilmos nem adja meg a megfelelő tiszteletet az apjának – finoman emlékezteti a trónörököst a hierarchiára. Vilmos és a mostohaanyja kapcsolatáról sokan azt gondolják, bonyolult volt a kezdeti időkben, ám források szerint most, hogy mindketten nehéz helyzetbe kerültek, nincs más választásuk, mint összetartani. Hiszen, ahogyan arról az egész világ értesült, III. Károly királynál és Katalin hercegnénél is rákot diagnosztizáltak.

A BBC korábbi királyi tudósítója, Jennie Bond azt mondja, az elmúlt hónapok megpróbáltatásai egyértelműen közelebb hozták egymáshoz Vilmost és Kamillát, jelenleg pedig együttes erővel igyekeznek óvni a koronát, amíg a király és a hercegné felépül.

„Olyan kevés ember van, akiben egy magas rangú királyi személy teljesen megbízhat. Kamilla azonban minden bizonnyal ilyen Vilmos életében. Sőt biztos vagyok benne, hogy ez kétirányú utca és Vilmos is támogatja Kamillát” – magyarázta Jennie.

Elolvasom a cikket