Katalin hercegnét meg kellett műteni

Minderről az Independent számolt be Rob Jobson íróra hivatkozva, aki a Catherine, The Princess of Wales című kötetében rántotta le a leplet az évekkel ezelőtti eseményről – tájékoztat az Elle.hu.

A szerző állításai azért is váltottak ki nagy érdeklődést, mert a walesi hercegnőnél az év elején daganatos megbetegedést diagnosztizáltak.

A hercegné kifejezetten egészséges életmódot folytat, rengeteget sportol gyerekkora óta, és az egészséges táplálkozás is fontos számára. György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg miatt ma már még nagyobb figyelmet fordít erre, így nem gyakran kellett szembenézniük betegségekkel, és a hercegné csak gyermekei születésekor volt kórházban. Éppen ezért döbbentette meg a világot, amikor januárban bejelentették, hogy Katalin hercegnét rákkal diagnosztizálták.

A Rob Jobson által felemlegetett eset még abban az időben történt, amikor Katalin hercegné a neves oktatási intézménybe, a Marlborough College-ba járt. Egy csomót fedezett fel a feje bal oldalán, közvetlenül a hajszálai alatt. Rob Jobson így fogalmazott ezzel kapcsolatban:

„Az iskola azonnal értesítette a szüleit, édesanyja, Carole pedig kórházba vitte, ahol megműtötték”.

Az esetet igyekeztek titokban tartani, ám a műtétre egy 7 centiméteres sebhely emlékeztet, ezt korábban néhányan észre is vették. A Buckingham-palota ezt követően még egy rövid közleményt is kiadott, amelyben elárultak, hogy a heg egy gyermekkori műtéthez köthető, de további részleteket akkor sem árultak el.

Katalin hercegné jelenleg is kezelés alatt áll, év eleje óta visszavonultan él, ritkán vesz részt nyilvános eseményeken. Károly király születésnapi felvonulásán azért megjelent, legutóbb pedig a wimbledoni tenisztornán láthatta a nagyközönség, ahova Sarolta hercegnő is elkísérte. Most azonban egy ideig ismét a háttérben marad, hogy a gyógyulására koncentrálhasson.

Elolvasom a cikket