Kilógnak a faluból az éhező olimpikonok

Andy Anson, a Brit Olimpiai Szövetség vezérigazgatója szerint a párizsi olimpiai falu ételei nem megfelelők, ezért sportolóik jobbára máshol étkeznek. Drámai javulásra lenne szükség élelmiszerek dolgában, mivel például nem elég a fehérje. Nehéz elhinni, de igaz, írja a Mirror, hogy olykor nyers húst szolgálnak fel az 3300 fős étteremben.

Anson szerint a napi 40 ezer adag étel látványos adat, azért ellátási gond merült fel több alapvető készítményből, így például csirkéből és tojásból. Ezért a britek saját szakácsot hozattak, továbbá a 20 percre lévő Clichy-ben étkeznek, ahol edzhetnek, pihenhetnek, regenerálódhatnak és felkészülhetnek a versenyükre.

Sportolóink nem csak ebédelni mennek a faluba, vacsorára is csomagolnak, mert az ételkínálat gyenge – így Anson. Azt nem árulja el, hogy mit tesznek az ételdobozba, de feltehetően begyűjtik a csirkét, a tojást, a szénhidrát-tartamú étkeket.

Tom Dean, a 4×200 gyorsváltó bajnokának igénye nem kicsiny, napi 6-7000 kalóriát fogyaszt két bőséges reggelivel, egy jelentős ebéddel, két uzsonnával lefekvés előtt. Első reggelije zab mogyoróvajjal, banánnal, gyümölcsökkel, mézzel, ami körülbelül 1200 kalória, azt követi rántotta bagett-tel, avokádóval.

„Ennyi étel felmelegít, megnyugtat, lassan felszabaduló szénhidrátot biztosít, fenntartja a vércukorszintemet, ami támogatja az egyenletes agyi energiaszintemet, és ezzel előzöm meg a hangulatingadozásomat” – magyarázza az úszó, és persze ő is előtérbe helyezi Clichyt.

Elolvasom a cikket