Mi történik a szervezettel, ha mindennap kézműves sört iszik?

A kézműves sör olyan ital, amelyet magán sörfőzdék kis tételekben, saját hagyományos receptjeik alapján állítanak elő.

Mariyat Mukhina, a Roskachchestvo ügyvezető igazgatója kijelentette: „A minden szabály szerint előállított minőségi sör azonban jót tesz ha mértékkel fogyasztják. Egy felnőtt ember naponta legfeljebb 300 grammot ihat ebből az italból, és hetente legfeljebb kétszer. Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor elmondható, hogy a sör felgyorsítja az anyagcsere-folyamatokat a szervezetben, aminek viszont hozzá kell járulnia az érsejtek fiatalodásához. Ezenkívül egy minőségi termék képes lassítani számos patogén baktérium növekedését és szaporodását, fájdalomcsillapító és nyugtató hatású. De mindennek van hátránya. Végül is minden alkohol összetevője az etil-alkohol, amelyet az egyik legveszélyesebb rákkeltő anyagnak tartanak.”

Napi egy üveg kézműves sör elismerten egészséges. Erről a The Sun című kiadvány számolt be. Az Egyesült Államokban, a Nebraskai Egyetemen végzett tanulmányra hivatkoznak, amely szerint a sörfajták, amelyekhez a palackozás után élesztőt adnak, akár 50 millió probiotikus baktériumot is tartalmaznak, amelyek javítják a bélműködést, erősítik az immunitást és elősegítik a pihentető alvást.

Fontos megjegyezni, hogy a boltokban árult sörök megfosztottak ezektől az előnyöktől, mivel pasztőrözésnek és szűrésnek vetették alá őket.
Korábban a Pekingi Egyetem kutatói olyan munkákat tettek közzé, amelyek szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás káros az emberi egészségre. A tudósok következtetése: már napi egy adag alkohol is 10 százalékkal növeli a stroke kockázatát.

Elolvasom a cikket