„Miért is van szükség a békemisszióra?”

„Kettő, óriási a háborúnál az eszkalációs veszély, a kiterjedés veszélye, a harmadik világháború kockázata, és három ennek a konfliktusnak nincs megoldása a harctéren, a csatatéren, ahol csak halottak vannak.

Tehát ez a három a legfontosabb, ez a három legfontosabb ok a békemisszió mellett. Na most az is látható, hogy a háborúpártiak óriási támadást indítottak Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen a békemisszió miatt. És mindent mondtak. Hát miket mondtak?

Objektum doboz

Visszaél azzal, hogy az unió soros elnöki posztját Magyarország tölti be. Kihasználja ezt, stb.” – jegyzi meg Menczer Tamás.

„Minthogyha Orbán Viktor egy rossz célért küzdene. A békéért küzd. A béke mióta rossz? Én nem tudtam, hogy a béke rossz. Én úgy tudtam, hogy a béke jó. Most ehhez képest minden lehetséges módon támadják Orbán Viktort, aki a békéért küzd. Azonban, mint általában Orbán Viktor most is legalább 4-5 lépéssel derék európai politikustársai előtt jár, hiszen láthatjuk, amire talán Ön is volt kedves utalni, a békemisszió kezdete óta azért történtek dolgok.

Mit javasolt Orbán Viktor? Ennyit még engedjen meg, a jelentésében, amelyet elkészített az Európai Tanácsnak. Ugye egy, tárgyalni kell az oroszokkal, kettő, tárgyalni kell Kínával, három, tárgyalni kell a világ déli felével.

Azóta mi történt? Tárgyalt, mióta Orbán Viktor a békemissziót elkezdte, és javaslatait megtette. Tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter, tárgyalt a kínai és az amerikai külügyminiszter, a kínai és az orosz külügyminiszter, a svájci és az orosz külügyminiszter. Trump elnök tárgyalt Zelenszkij elnökkel.

Szóval látszik, hogy Orbán Viktor 4-5 lépéssel megint előrébb jár, békére van szükségünk, és a békéért fogunk dolgozni a továbbiakban is minden háborúpárti nyomásgyakorlás ellenére.” – fogalmazott a politikus.

Elolvasom a cikket