Arra buzdítottak, hogy gyakrabban fogyasszunk cukkinit, mert sok rostot, kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, vasat, C-, K-, PP- és B-vitamint tartalmaz. A tápanyagok ilyen széles körű összetételének köszönhetően javítja az emésztést, erősíti a csontokat és az ízületeket, valamint pozitív hatással van a szív- és érrendszerre – írja a Sports.kz.
A gasztroenterológusok azt is megjegyezték, hogy a cukkini alacsony kalóriatartalmú zöldség, így fogyasztására nincsenek szigorú korlátozások. Elmondása szerint a felnőttek naponta akár 400 grammot is fogyaszthatnak belőle nyers, sült vagy párolt formában. Az orvosok ugyanakkor azt tanácsolták, hogy ne süssük a cukkinit olajban, és ne öntsünk rá majonézt, mivel ez drasztikusan megnöveli a kész étel kalóriatartalmát, és súlygyarapodáshoz vezethet.