Öt étel, amely segít hígítani a vért

Ezeket az ételeket kell enni a vér hígításához – írja a kubnews.ru.

Gyömbér. Gazdag antioxidánsokban és gyulladásgátló vegyületekben, amelyek segítenek csökkenteni a gyulladást és javítják a vérkeringést. Gyömbér fogyasztása javasolt rendszeresen, de mértékkel. Általában elegendő, ha hetente néhányszor friss vagy szárított gyömbért adunk az ételekhez vagy italokhoz.

Fokhagyma. Allicint tartalmaz, amely csökkenti a koleszterinszintet és megakadályozza a vérrögképződést.

Kurkuma. Erőteljes antikoaguláns tulajdonságokkal rendelkezik a kurkumin tartalmának köszönhetően, amely segít megelőzni a vérrögképződést és elősegíti a vérkeringés javítását. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, ami segíthet csökkenteni a gyulladást és javítani az érrendszeri egészséget.

Olívaolaj. Egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaz, amelyek csökkentik a koleszterinszintet és javítják a vérkeringést. Ez viszont segíthet megelőzni a vérrögképződést és javítani a véráramlást. Ezenkívül az olívaolaj gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek megvédeni a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól, és elősegítik az általános szív- és érrendszeri egészséget.

Gránátalma. Gazdag antioxidánsokban és polifenolokban, amelyek csökkentik a gyulladást és javítják a vérkeringést. Pontosabban, ezek hidrolizálható tanninok, amelyek a gránátalma gyümölcsének domináns fitokemikáliái, és antioxidáns aktivitásuk 92%-áért felelősek. Ezeket a tanninokat hidrolízistermékeik szerint osztályozzák: gallotanninok és ellagitanninok. A gránátalma gyümölcsök héjában, leveleiben, kérgében és magjában találhatók. A gránátalma cukrokat, tanninokat és C-vitamint is tartalmaz, amelyek szintén segíthetnek javítani a vérkeringést és megelőzni a vérrögképződést.

Elolvasom a cikket