A brit hírszerzés szerint csökken az orosz veszteség

A brit hírszerzés szombaton közzétette az orosz–ukrán háborúval foglalkozó szokásos jelentését, melyben most az oroszok veszteségrátájával foglalkoztak – olvasható a Portfólión. A védelmi minisztérium három pontban foglalta össze meglátásait:

  • Az oroszok átlagos napi veszteségei (sebesültek és halottak) az elmúlt két hónapban csökkenő tendenciát mutattak: májusban rekordmagas, 1262 fő volt a veszteségráta, július végén azonban már csak 1140 fő. A csökkenéstől függetlenül az ukrán vezérkar szerint az elmúlt három hónapban volt a legmagasabb az oroszok vesztesége a háború kirobbanása óta.
  • A veszteségek valószínűleg azért mutatnak csökkenő tendenciát, mert az oroszok kezdik megszilárdítani a pozícióikat a harkivi fronton. Az oroszok új stratégiája folyamatos nyomás alatt tartja ugyan az ukránokat, de a kitartó ukrán védekezés és az orosz katonák képzetlensége következtében Moszkva nem tudja kihasználni a területnyereségeket és szélesebb offenzívává fejleszteni a támadásokat.
  • Augusztusban az oroszok napi veszteségrátája valószínűleg ezer fő fölött fog maradni, mivel a Kreml a front több szakaszán is próbál minél nagyobb nyomást gyakorolni az ukránokra.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket