Feketeleves: pólósaink vereséget szenvedtek az ausziktól + GALÉRIA

Ellenfelünk nem kis meglepetésre a csoportkör legutóbbi körében 8–3-ra elpáholta a szerbeket, míg a magyar együttes hét góllal bizonyult jobbnak Japánnál. Így a találkozó igazi rangadóvá lépett elő a negyeddöntős folytatás szempontjából.

A magyar férfi vízilabda válogatott az Ausztrália-Magyarország mérkőzés előtt

A magyar férfi vízilabda válogatott az Ausztrália-Magyarország mérkőzés előtt

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az első negyedben az auszik igazolták eddigi jó szereplésüket, ellenünk is partiban voltak. Más lapra tartozik, hogy mieink kicsit kényelmesen kezdték a meccset, s bár Manhercz révén vezettünk, de Blak Edwards fél percen belül egyenlített. Fekete Gergő a Kígyó térről, vagy tíz méterről bődületes gólt lőtt, de újra jött az egyenlítés, az ausztrálok ötmétereshez jutottak, amit Pavillard biztosan értékesített (2–2).

A második negyedben jött a feketeleves. Mi eltékozoltunk egy emberelőnyt, az ausztrálok viszont Poot révén előbb akciógólt lőttek, majd Makszimovics egy gyönyörű csavargóllal tovább növelte az előnyt (2–4). Varga Zsolt kapitány időt kért, jött a fejmosás, ami után Varga Dénes szépített (3–4). A második negyed végén csattant az ostor: Manhercz szinte lehetetlen szögből a kapus feje felett bevágta az egyenlítő gólt, majd a lefújás előtt Zalánki a vezető gólunkat is megszerezte (5–4).

A harmadik negyedben pillanatok alatt növelte előnyét a magyar együttes, Manhersz Krisztián és Nagy Ádám góljaival már 7–4-re vezettünk. Az ausztrálok azonban emberelőnyből szépítettek Makszimovics révén (7–6). A magyar csapat egymást követően három emberelőnyt sem tudott góllá váltani, s csupán Vogel Soma bravúrjainak volt köszönhető, hogy a szívós ausztrálok nem egyenlítettek ki.

A negyedik negyedben Manhercz már a negyedik gólját lőtte (8–6), de aztán Power pillanatok alatt szépített emberelőnyből. Az ausztrálok erősen kapaszkodtak, nagyon szenvedtünk a szorításukban. Négy perccel a vége előtt jött az ausztrál egyenlítés egy távoli átlövésből (8–8).

Varga Zsolt kapitány szinte tombolt a magyar kispadon, hiszen óriási helyzetből sem tudtunk a kapuba találni. Az utolsó percben Power révén az ausztrálok a vezetést is megszerezték (8–9), s az eredmény már nem változott.

Elolvasom a cikket