Félidőben: Magyarország-Ausztrália 5-4

Ellenfelünk nem kis meglepetésre a csoportkör legutóbbi körében 8-3-ra elpáholta a szerbeket, míg a magyar együttes hét góllal bizonyult jobbnak Japánnál. Így a találkozó igazi rangadóvá lépett elő a negyeddöntős folytatás szempontjából.

Az első negyedben az auszik igazolták eddigi jó szereplésüket, ellenünk is partiban voltak. Más lapra tartozik, hogy mieink kicsit kényelmesen kezdték a meccset, s bár Manhercz révén vezettünk, de Blak Edwards fél percen belül egyenlített. Fekete Gergő a Kígyó térről, vagy tíz méterről bődületes gólt lőtt, de újra jött az egyenlítés, az ausztrálok ötmétereshez jutottak, amit Pavillard biztosan értékesített (2-2).

A második negyedben jött a feketeleves. Mi eltékozoltunk egy emberelőnyt, az ausztrálok viszont Poot révén előbb akciógólt lőttek, majd Makszimovics egy gyönyörű csavargóllal tovább növelte az előnyt (2-4). Varga Zsolt kapitány időt kért, jött a fejmosás, ami után Varga Dénes szépített (3-4). A második negyed végén csattant az ostor: Manhercz szinte lehetetlen szögből a kapus feje felett bevágta az egyenlítő gólt, majd a lefújás előtt Zalánki a vezető gólunkat is megszerezte (5-4).

A harmadik negyedben pillanatok alatt növelte előnyét a magyar együttes, Nagy Ádám góljával már 7-4-re vezettünk.

Elolvasom a cikket