Kikapott Japántól a női kardcsapatunk + GALÉRIA

2024. augusztus 3. szombat. 14:02
Frissítve: 2024. augusztus 3. 14:07

A női kardvívóknál még hétfőn Márton Anna és Szűcs Luca az egyéni küzdelmek során a negyeddöntőbe jutott, ám ott vereséget szenvedett. Kardvívóink végül a hetedik és a nyolcadik helyet szerezték meg a párizsi olimpián. Szombaton Pusztai Lizával és Battai Sugárral kiegészülve kétszeres világbajnokként léptek pástra Japán ellen.

Szűcs Luca, Márton Anna, Battai Sugár és Pusztai Liza (b-j), a magyar csapat tagjai a 2024-es párizsi nyári olimpia női kard csapatversenyének negyeddöntőjében

Szűcs Luca, Márton Anna, Battai Sugár és Pusztai Liza (b-j), a magyar csapat tagjai a 2024-es párizsi nyári olimpia női kard csapatversenyének negyeddöntőjében

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Pusztai Liza Takashima ellen lépett elsőkén a pástra, s bár 3-2-re még ő vezetett, de a japán lány innen három tust is bevitt, s 5-3-al adta át a stafétabotot a következő párnak. Szűcs Luca jól kezdett, de aztán két tust ellenfele, Emura vitt be a magyar lánynak. Szűcs innen zsinórban öt találatot ért el, ám a vége nem sikerült. Emura 10-9-re fordított.

A harmadik párban Márton Anna Fukushima ellen folytatta a párharcot. Márton bravúros kezdett, sorozatban háromszor szúrta meg ellenfelét (12-10), a vége pedig maga volt a csoda: 6-1-re nyert Márton Anna (15-11).

Újra Szűcs Luca jött, látott és győzött. Sorozatban három tust vitt be ellenfelének, de aztán a japán lány egyenlített a negyedik etapban, ám a négy pontos előnyünk megmaradt (20-16).

A folytatásban Pusztai vívott Fukusimával. Az asszó nem alakult jól, a japán lány háromszor is megszúrta Pusztait (20-19), sőt a vége tragikus volt számunkra, a japán lány 9-0-ra nyerte ezt a szakaszt, a japánok átvették a vezetést (20-25).

Hidegzuhany. A magyar kapitány ekkor cserélt, Pusztait majd Battai Sugár váltja. Márton Anna következett Emura ellen, 5-5 lett a vége, így maradt az öt pontos hátrány (25-30). Szűcs Luca eztán visszahozott bennünket az élők sorába, három tust lefaragott a hátrányból (33-35).

A nyolcadik párban Márton Anna következett, 37-40. A csereemberünk Battai Sugáron volt minden magyar szem a csarnokban rá szegeződött. A rutinos Emura ellen azonban nem volt esélye a magyar lánynak. Vége, 37-45.

A mieink az 5. helyért vívhatnak tovább.

Elolvasom a cikket